söndag 29 maj 2011

Utlottning av deckare/kriminalare

"På århundradets sista dag gifte kriminalkommissarie Cato Isaksen om sig med exhustrun Bente. Allting var äntligen som det skulle igen.
Men bara några dagar in på det nya året tvingas han snabbt tillbaka till verkligheten. Han står inför ett av sina svåraste fall någonsin – mordet på den 32-åriga Ester Synnøve Lønn, hittad i sin lägenhet med halsen avskuren och dörren på vid gavel. Allting pekar på att hennes före detta man är den skyldige. Speciellt sedan han kidnappat sonen och flytt från polisen.
Cato Isaksen söker sig tillbaka till det lilla samhälle där både Ester Synnøve och hennes man växte upp. Och sakta men säkert tar fallet en helt ny riktning... Det som först framstått som ett solklart svartsjukedrama blir efterhand alltmer komplicerat och otäckt."

Jag lottar ut en deckare/kriminalare i slutet/början på varje månad under hela året. Det är pocketböcker, en del lästa andra olästa.

Vill ni vara med i månadens utlottning? Det enda ni behöver göra är att skriva om utlottningen på er blogg och skicka en kommentar på inlägget med länken till er blogg. Vinnare utses på söndag den 5 juni.

tisdag 24 maj 2011

Boken om änglar av Andreas Palmaer

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Det finns människor som ser änglar när de är rädda. Änglarna hjälper dem i svåra stunder. Det finns inga bevis för att änglar finns. Men det finns heller inga bevis för att de inte finns."
"Ängel betyder budbärare. Änglarna kommer till människor med meddelanden från Gud."
"Skyddsängeln är osynlig men kan visa sig om den vill. Den kämpar för dig. Den tröstar dig om du har ont. Den håller dig i handen när du är rädd. Den som har en skyddsängel är aldrig riktigt ensam."
"Änglarna som sjunger för Gud kallas serafer. De sjunger samma sång hela tiden."
"En ängel måste alltid lyda Gud. Ändå finns det änglar som inte följer honom. De kallas för fallna änglar, eller demoner, och Gud förlåter de aldrig."
"Vissa tror att vi har en demon och en ängel som viskar råd i våra öron. Lyssnar vi på demonen så väljer vi fel. Ängeln leder oss rätt."

Det här är en härlig bok om änglar. Det är en blandning av fakta och små berättelser med en nypa humor. Bilderna i boken är svartvita och även de är lite humoristiska. Bilderna är illustrerade av Amanda Eriksson. Jag ställer mig dock lite tveksam till själva "faktan" i boken. Bland annat så står det att det endast finns tre ärkeänglar, men det stämmer väl inte. När det är en faktabok så tycker jag att det bör finnas en källförteckning i slutet, annars så får man känslan av att författaren hittat på alltihop eller att det är hörsägen. Källförteckning saknas men en lista på tips om andra böcker om änglar finns, vilket är ett plus. Den här boken passar de som är nyfikna på änglar eller tycker mycket om änglar.

Första meningen i boken: "Natten är svart och kall."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥

Illustratör: Amanda Eriksson
Förlag: Alfabeta
Serie: Lättläst fakta
Bandtyp: Kartonnage
Utgiven: 201103
Antal sidor: 56
ISBN10: 9150113186
ISBN13: 9789150113181

lördag 21 maj 2011

Mayakalendern - mänsklighetens väg mot ett upplyst medvetande av Carl Johan Calleman

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Med Mayakalendern som stomme har en ny teori om den biologiska utecklingen kunnat formuleras som i alla avseenden är överlägsen den darwinistiska tesen att livet är en slump och saknar högre syfte."
"Mayakalenderna har alltså ett mycket fundamentalt budskap, nämligen att vi lever i en gudomlig tidsplan och att det är nu som denna ska förverkligas. Det är svårt att se att det inte skulle vara en livsavgörande kunskap för alla människor."
"Vad som är viktigt för dagens värld är inte de astronomiska aspekterna av Mayakalendern, utan de andliga."
"Om människor över hela världen idag intuitivt känner sig dragna till Mayakalendern så är det därför att den har någonting att säga om i vilken riktning livet på jorden utvecklas, en kunskap som det i dag finns ett stort behov av."
"Och på samma sätt som det finns ljud av en så hög frekvens att inte alla kan höra dem, så finns det också tidscykler med så hög frekvens att de för de flesta moderna människor är svåra att känna av."
"Det är alltså inte särskilt förvånande att världsträdet, liksom talen sju och tretton, har haft en central plats i nästan alla folks mytologier."
"Den mest grundläggande sanningen om Mayakalendern är att den beskriver perioderna för de pulser och vibrationer som utgår från världsträdet. Dessa bestämmer sedan det mänskliga medvetandets evolution."
"Den civilisation som grundats på materialistiska värden kommer dock att falla samman och det kommer inte att gå att uppnå någon trygghet genom att försöka hålla fast vid det gamla sättet att leva."
"De flesta klimatförändringarna orsakas nog trots allt av koldioxidutsläpp snarare än av någon lömsk gudomlig plan för att genom geofysiska förändringar förstöra livet för människorna."
"En människa med en enhetlig utblick på livet - vi är alla en - kommer att inse att om det inte är fred på jorden då har varje enstaka individ något med detta att göra."
"Vägen till fred är egentligen att skapa fred inom oss själva, mellan våra bägge hjärnhalvor, och sedan föra ut denna fred i dun yttre verkligheten."

Jag valde att läsa den här boken eftersom jag kände mig okunnig om vad Mayakalendern egentligen är för något. Jag vet dock inte om jag är så mycket klokare nu men något har jag lärt mig i alla fall och det är att Mayakalendern är väldigt komplicerad och boken känns inte helt lättsmält när man är så novis som jag i detta ämne. Jag hade nog hoppats och trott att boken skulle vara lite "enklare". Författaren förklarar grundligt om himlar och undervärldar m.m. men det är ändå oerhört invecklat. Har lite svårt att betygsätta den här boken då jag ibland känner "aha" och tycker att det är intressant medans ibland känns den riktigt svårläst och svårbegripligt.

Första meningen i boken: "När man först hör talas om de myter och föreställningar som var dominerande i det ursprungliga Amerika verkar dessa märkliga och svårbegripliga."

Mitt betyg: ♥ ♥

Originaltitel: The Maya Calender and the Transformation of Consciosness
Förlag: Ica Bokförlag
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 201010
Antal sidor: 310
ISBN10: 9153435060
ISBN13: 9789153435068

torsdag 19 maj 2011

Vinnare är...

Angos bok- och filmblogg!

Du har vunnit ett signerat exemplar av Agneta Sjödins senaste bok "Flickan från Paradiset". Grattis!

Mejla mig din adress så skickar jag den till dig.

onsdag 18 maj 2011

Bokjuryn 2010 och utställning på biblioteket

Jag har under vårterminen gjort ca 20 timmar individuell praktik i en åk 2, där jag har arbetat med Bokjuryn 2010 som ett projekt. Jag har varit ca en och en halv timme i veckan i klassen med start den 26 januari. Idag har vi avslutat projektet genom att ha en utställning på biblioteket. Idag har även de vinnande böckerna i Bokjuryn 2010 utsetts. Ni kan se vilka de är här.


Eleverna har arbetat i grupper och skrivit om hur vi har arbetat med Bokjuryn 2010.

Så här har projektet sett:
  • Vid första tillfället så började jag med att introducera tidningen Barnbokskatalogen (finns även här på nätet). Alla elever fick varsitt ex och vi gick tillsammans igenom hela tidningen och vi tittade på hur tidningen var uppdelad i t.ex. Läsa mer och Faktaböcker. Därefter så fick de göra en tävling från tidningen där de skulle leta upp titlar på olika böcker.
  • Vid andra tillfället så satte vi upp planscher på förslag på böcker, för att inspirera till läsning. Jag hade med mig några böcker som jag presenterade. Eleverna fick välja böcker att läsa.
  • Vid tredje tillfället introducerade jag "Läsdagboken", en skrivbok där eleverna skulle skriva ner tre meningar och rita en bild i när de läst klart en bok. De tre meningarna skulle vara vad de tänkt på när de läst boken. Jag gick även igenom vad en titel, författare m.m. är och hur man skulle göra "bokryggar". Därefter så fick alla elever varsitt bokmärke och klistermärke (beställt från Bokjuryn ).
  • Varje vecka så presenterade jag nya böcker och läste ett kapitel (en deckargåta) ur Alvas mysterier: den falske riddaren av Per Bengtsson. Vi försökte tillsammans att klura ut svaret på deckargåtorna och lyckades emellanåt, detta var mycket omtyckt av eleverna. Eleverna skrev därefter i sina "Läsdagböcker", skrev bokryggar och läste. De satte även betyg på böckerna de läst i tidningen och valde ut vilka böcker de helst ville läsa, som jag därefter beställde på biblioteket.
Tillsammans har eleverna läst 112 böcker och 5 högläsningsböcker.
 Eleverna fick rösta på fem böcker som de tyckte var bäst. Den bok som fick flest röster i klassen var Djävulsdåd och Änglavrål av Helena von Zweigberjk. Det var en av högläsningsböckerna och alla fick nu måla sin egen tolkning av hur de skulle vilja att bokomslaget skulle se ut.

Djävulsdåd och Änglavrål av Helena von Zweigberjk tolkade av eleverna.
Det har varit en fantastiskt rolig tid att hålla i det här projektet under min individuella praktik och jag hoppas kunna introducera Bokjuryn 2011 till hösten när jag skall göra min individuella praktik igen.

tisdag 17 maj 2011

En dum dag av Tone Kjaernli

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Till och med brödskivorna är glada. De flyger högt upp i brödrosten."
"Jag var liksom full av arga taggar. Det var grått, trist och rörigt i hela mig."
"Pappas tår är fula. Han har krokiga fula tår med hår på."
"Det blir större och större och så far det ut. Ett hemskt skrik som aldrig tar slut."
"Det finns många träd längs vägen där vi bor. Och det finns många killar i träden."
"Jag undrar om det är roligare att kräkas när det regnar."
"Jag tror inte att jag tycker om tjejer med tofsar och en gul tröja. Inte idag."
"Bebisarna gapar så att jag kan se långt ner i halsen. Långt ner i magen där maten blir till bajs."
"Jag vill vara liten. Jag vill ha en storebror som tar hand om mig."
"Nu är det kallt i gräset. Solen har gömt sig bakom ett moln."

Att vakna på fel sida på morgonen har vi alla gjort någon gång och känt hur fel allting blir. Här får vi följa en flicka under en hel dag och där allting går fel. En riktigt dum dag är det alltså. Allting får sin förklaring i slutet av boken om varför just den här dagen var så dum. Jag tror att många barn kommer att känna igen sig i boken. Dessutom så händer det saker hela tiden vilket driver handlingen framåt. En blivande favorit med andra ord!
Nypon förlag är ett förlag för språkutveckling. De satsar på böcker för barn och ungdomar som behöver träna och utveckla sitt språk. I böckerna står det hur många lix, läsbarhetsindex, det är i boken. Lix är ett sätt att mäta hur lättläst boken är. Lix mäter hur många ord det är i en mening och hur långa orden är. Läs mer om det här.
De delar även in sina böcker i tre nivåer:
  • Kategori 1 är allra lättast. Böckerna har lite text på varje sida, enkla ord och korta meningar.
  • Kategori 2 innehåller böcker med lite mer text och i vissa fall korta kapitel.
  • Kategori 3 är kapitelböcker med få eller inga illustrationer; något svårare text, men ändå lättläst.
En dum dag tillhör kategori 3 och har lix 12. Till boken finns det även lektionsmaterial och frågor att arbeta med till boken. Som blivande lärare så är jag väldigt glad över att hittat till Nypon förlag och dess böcker.

Första meningen i boken: "Det är söndag."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥

Originaltitel: Dummedagen
Författare: Tone Kjaernli
Översättare: Hans Peterson
Illustratör: Åshild Irgens
Förlag: Nypon förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 201101
Antal sidor: 63
ISBN10: 918644736X
ISBN13: 9789186447366

måndag 16 maj 2011

Kärlek vid första ögonkastet

Helt underbara omslag till dessa romatiska klassiker! Jag blev förälskad direkt! :-)
I höst ger Bonnier Pocket ut dessa fyra klassiker med nya färgstarka omslag som är framtagna tillsammans med Petra Börner.
Helt ljuvliga! Eller vad tycker ni?

söndag 15 maj 2011

Fru Bengtssons andliga uppvaknande av Caroline L Jensen

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Efter en kort stunds måttfullt sörjande brukade hon då hälla upp ett kaliforniskt grönvitt vin och antingen fortsätta med sina sysslor eller läsa en bok. Hon läste mycket, Herr Bengtssons fru."
"När Fru Bengtssons tänkte "Herregud" var det inget tilltal utan bara en floskel, ett kraftuttryck som hade förlorat sin egentliga innebörd. Som det väl gjort för många."
"Minutiösts odlade flickan just den där anspråkslösa men välvårdade stilen eftersom hon trodde att det skulle hjälpa hennes kristenhet på vägen."
"Där den kristna guden kändes faderlig kändes Siddharta Gautama på sin höjd som en klok storebror."
"Som så ofta så hade de pratat med varandra, men ingen av dem hade pratat om samma sak."
"Hon satt alldeles stilla och försökte stänga av huvudet. Försökte leta i magen och i bröstet, där hon föreställde sig att känslan av äkta tro skulle bo."
"Satans änglahjärta var visserligen skadat och skrumpet, men icke desto mindre ett änglahjärta i sitt ursprung, så han kände dallringarna rakt igenom sig den här gången också. Hans ansikte förvreds av äckel."
"Jorden mottog för första gången Iron Maidens Number of the Beast i form av en kanariefågeldrill."
"Att man kan vinna alla slag och ändå förlora kriget var ingenting som Satan övervägde."
"Men undermedvetet vet människan naturligtvis att det är något som särskiljer den här frukten från alla andra, något grundläggande och ominöst som den ska förbindas med, och därav alla skämt där bananen liknas vi det manliga könet."
"Kattan var monokromt svartvit-randig, i förlängningen även det ett slags grått."
"Det fanns dagar. Och så fanns det Dagar."
"Plommonträdet pustade ut och sände en tacksamhetens tanke till Fru Bentsson."
"Det var lika bra så här. Tjuren vid hornen och brevbäraren vid skötet. Skjut inte upp till imorgon, och så vidare amen."

Det här är som en frisk fläkt bland alla andra böcker i bokvärlden. Caroline skriver rappt och djärvt om Fru Bengtsson och hennes samtal med bl.a. Satan (fast Fru Bengtsson vet inte att det är Satan) för att få svar på sina andliga funderingar. Det här är verkligen humor på hög nivå. Kan fortfarande inte låta bli att le lite åt Satan i form av en gul kanariefågel som drillar "Number of the Beast". Jag tycker att det är hysteriskt roligt. Att Caroline har gett sig på ett känsligt ämne i och med att hon ifrågasätter kristendomen m.m. och blandar de frågor som en del kanske ställer sig med en stor skopa humor gör boken bara ännu mer intressant och nytänkande. Boken ser ut som en bibel eller åtminstone en psalmbok och bara det är ironiskt i sig.

Första meningen i boken: "Herre! Herre!"

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥

Förlag: Ord Text Mening
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 201007
Antal sidor: 222
ISBN10: 919789530X
ISBN13: 9789197895309

lördag 14 maj 2011

Offerrit av Johannes Källström

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Världen var ändå inte speciellt munter, i alla fall inte den här hösten."
"Bakom masken ruvade kaos och undergång, både i samhället och i enskilda individer."
"Det allt överskuggade målet var att rädda det som gick, inget pris var för högt."
"Hans öga! Det liknade ormens, svart och dött. Vilka dumheter."
"En gång, för en evighet sen, tyckte han sig ha anat ansiktet på ett odjur."
"Han hade inte långt kvar, orkade inte hålla ihop mycket längre. När kontinentalplattorna lämnade varandra i havsdjupen blödde jorden förtärande, brännande lava. Hans medvetande sprack isär och snart skulle hatet välla fram och förbränna allt."
"Det var en vacker dag. Rök slingrade ur skorstenar, solen gnistrade i snön, en flock domherrar flaxade upp från en rönn där bären hängde djupfrusna."
"Han reste sig och plockade ned boken. Smekte pärmarna, bläddrade och luktade på sidorna."
"På taket till bilen satt den största och raggigaste kråka han någonsin sett. Fjädrarna spretade åt alla håll."
"Vreden kokade i husets själva väggar."
"Närvaron av något annat, som om varje steg var iakttaget, varje handling registrerad. Ett öga, bottenlöst, svart, som följde honom överallt."
"Lusten att leva, att inte ge upp, slet i honom."
"Flugan kröp runt på ett stentrappsteg och vibrerade med vingarna. Kryssade runt som om den druckit."
"Ett fyrtiotal svarta, ruggiga kråkor flaxade uppe i den mörka skyn, for ned genom lyktskenet med ett skrän."
"Klockorna ringde i kyrktornet och klangen letade sig ut mellan stadens gränder. Fick snön att darra och rasa på hustaken."
"Hungriga, urgamla makter fulla av ondsint energi rörde sig här. I utkanten av människornas ordnade och begripliga värld hade de hittat ett näste en bortglömd, förfallen stad och en oändlig vildmark."

Jag kan börja med att säga att skräck egentligen är ingenting för mig. Förr läste jag en massa King, Koontz m.m. men har inte längre något intresse av att få rysningar efter ryggraden och drömma mardrömmar. Nä, skämt och sido. Jag läser hellre böcker som får mig att må bra. Men tillbaka till boken... Den är mörk och det handlar om ondskan som kommer till ett litet samhälle någonstans i Sverige. Vissa är beredda att offra vad som helst för att nå framgång utan att bry sig om konsekvenserna. Ondskan kan man inte se men man kan känna den och det gör man när man läser den här boken. Den har en del övernaturliga inslag, och det är ju så gott som tvunget i skräck, annars så blir det ju en "vanlig" hemsk kriminalroman eller verklighetsskildring. Något som intresserade mig mer är att få veta mer om det Johannes Källström skriver om i sitt förord och efterord, sitt liv i Afrika, men det är en annan historia. Vem vet, kanske vi får läsa om det också någon gång?

Första meningen i boken: "Det året föll snön tidigt."

Mitt betyg: ♥ ♥

Förlag: Massolit Förlag
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 201011
Antal sidor: 366
ISBN10: 9197890200
ISBN13: 9789197890205

Vill du vinna Agneta Sjödins senaste roman?


I så fall har du kommit till rätt blogg! :-)
Jag har nu fått möjlighet att lotta ut ett signerat exemplar av Agneta Sjödins senaste bok "Flickan från Paradiset". Det enda du behöver göra är att skriva om utlottningen på din blogg och länka till det här inlägget. Därefter så lämnar du en kommentar nedan. Om du inte har någon blogg så kan du sprida länken via Twitter eller Facebook.
Jag tycker väldigt mycket om den här boken och du kan läsa om vad jag har skrivit om den här.
Vinnare utses via lottning och meddelas här på bloggen torsdagen den 19 maj.

Efter att det varit problem med blogger i några dygn och inlägget varit försvunnet är det nu tillbaka, men alla kommentarer är borta.  :-(
Jag vet inte om de kommer att komma tillbaka, så ni som tidigare anmält er, kommentera gärna igen.

torsdag 12 maj 2011

Från fabler till manga av Ann Borglind & Anna Nordenstam

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Eftersom barnlitteratur förändras över tid och ser olika ut i olika länder och inom olika kulturer är det viktigt att den läses utifrån sitt historiska och kulturella samanhang, att den betraktas som en konstruktion som hela tiden förändras och att den ges en chans till att öppna nya och okända världar, såväl för stor som för små."
"Lindgren har sagt att hon vill visa att man som Pippi kan ha makt utan att missbruka den."
"Det är inte Pippi som berättar i böckerna utan det gör en utomstående, begränsat allvetande berättare. Läsaren får aldrig följa Pippis egna tankar och känsloutryck. Allt vi får veta om henne får vi veta genom hennes tal och handlingar."
"Begreppet ungdom är en förlängning av barnperioden och tänks ofta som en mellanperiod till vuxemtillvaron."
"Att vara ung och söka efter sin identitet är den vanliga tematiken i modern ungdomslitteratur."

Som blivande lärare i svenska och med ett stort intresse för litteratur så känns den här boken given i min bokhylla. Boken består av nio kapitel och i slutet av kapitlen är det en fördjupning av en författare som knutits an till kapitlet och  som ett exempel ser vi  kapitlet "Bilderböcker och serier - fördjupning Tove Jansson".  Efter varje kapitel så är det även ett didaktiskt uppslag med tips för lärare. Boken består även av en del bilder i både färg och svartvitt vilket livar upp boken lite. Boken tar upp otroligt många böcker, dock är det inte så mycket om varje bok utan mer fokus på genren och vissa författare. Jag fick faktiskt en del nostalgiförnimmelser av böcker som jag läst för länge sedan och så gott som glömt bort. Vill man ha en bok med en bred överblick över barn- och ungdomslitteraturen genom tiderna och med lite lektionstips så är den här något för dig.

Första meningen i boken: "Från fabler till manga är en bok om barn- och ungdomslitteratur."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥

Förlag: Gleerups
Bandtyp: Häftad
Utgiven: 201011
ISBN10: 9140652041
ISBN13: 9789140652041

söndag 8 maj 2011

Vinnaren är...

Malin som har bloggen Malins tankar!
Hon har vunnit "Nattskärran" av Kjell Eriksson.
Hon hade dock ingen direkt konkurens den här gången. :-)
Nästa utlottning av deckare/kriminalare kommer att ske söndag den 29 maj.

Ps. Malin mejla mig din adress så skickar jag dig boken. Ds.

fredag 6 maj 2011

Jag är inte mörkrädd! av Fanny Joly

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Men Nina kan inte somna där hon ligger under sitt sköna täcke."
"Men plötsligt... KLICK...blir det alldeles mörkt och tyst i huset."
"Mörkret lägger sig omkring henne som en kall filt och gör så att hon inte kan röra sig."
"Hon hör konstiga ljud."
"Och som om det inte vore nog så hör hon något som gnisslar utanför."

Som liten var jag också lite mörkrädd och kan allt känna igen mig lite i den här boken. Nina skrämmer upp sig själv mer och mer och när det är riktigt otäckt så händer något och det blir bra igen. På varje sida är det några meningar och en bild. Bilderna är illustrerade av Jean-Noël Rochut. Boken passar bra för barn som nyss börjat läsa.

Första meningen i boken: "Det är sent på kvällen."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥

Originaltitel: Même pas peur .. du noir plein de cauchemars!
Översättare: Solveig Rasmussen
Illustratör: Jean-Noël Rochut
Förlag: Berghs
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 201103
Antal sidor: 30
ISBN10: 9150218565
ISBN13: 9789150218565

torsdag 5 maj 2011

En vårpresent...

"Här kommer en vårpresent till Dig, engagerade och aktiva bokbloggare". Ja, så börjar brevet som följde med Liza Marklunds senaste bok "Nya röster sjunger samma röster" från Piratförlaget. Det var en positiv  överraskning och den tackar jag för! :-)

tisdag 3 maj 2011

Utlottning av kriminalare/deckare

Månadens bok som lottas ut är:

Det är tidig morgon den 10 maj 2003. En taxichaufför på väg att avsluta sitt nattpass gör en chockerande upptäckt. Varenda skyltfönster på Drottninggatan är krossat och vägbanan fylld av glassplitter.
Media strömmar till och mitt under direktsändning i lokalradion hörs ett skrik inifrån en bokhandel. En kvinna har hittat en död man i butiken. Mördad.
På Uppsalapolisen är man frågande och djupt oroad. Vad är det som pågår i staden? Femtonårige Ali vet. Han tänker dock inte berätta för någon vad han sett.
Ann Lindell, som är tillbaka i tjänst efter sin barnledighet, hamnar omedelbart mitt i ett fall som är mera komplicerat än något annat hon ställts inför. Dessutom får hon under arbetet ett överraskande mobilsamtal. Det är Edvard Risberg, hennes gamla kärlek, som hör av sig. Men hans röst låter annorlunda.
(Text från Alibris)

Under resten av året så lottar jag ut en deckare/kriminalare i slutet/början på varje månad. Det kommer att vara pocketböcker, en del lästa andra olästa.
Vill ni vara med i månadens utlottning? Det enda ni behöver göra är att skriva om utlottningen på er blogg och skicka en kommentar på inlägget med länken till er blogg. Vinnare utses på söndag den 8 maj.

söndag 1 maj 2011

Mitt liv som apa av Mårten Melin

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Jag fick lust att reta honom. Så jag trampade på locket. Med flit! Och med båda fötterna på en gång."
"Med ett skutt hoppade jag upp ur sängen. jag hade visst blivit väldigt vig under natten. Jag stannade framför spegeln. Och bara gapade."
"Mamma hällde upp flingor. Men jag var grymt sugen på bananer. Jag ville inte ha något annat. Magen skrek efter bananer!"
"När jag gick och lade mig satte pappa sig på sängkanten. Han strök mig på huvudet tills jag somnade."
"När jag var på väg hem från skolan en dag såg jag en annan brunn. Det stod ett M på den. M som i MÄNNISKA!"

När jag var liten så skulle man inte gå på A-brunnar för det betydde otur. I den här boken blir man istället förvandlad till en apa om man går på A-brunnar. Det här är en rolig bok som är utgiven på Hegas bokförlag. Där delar man in böcker i Hegas-nivåer och den här är Hegas-nivå 3, vilket innebär att den har ett språk som ligger ganska nära talspråket.

Första meningen i boken: "En dag hände något sjukt märkligt."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥
Illustratör: Mimmi Tollerup
Förlag: Bokförlaget Hegas
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 201001
Antal sidor: 27
ISBN10: 9185877336
ISBN13: 9789185877331