tisdag 5 juni 2007

Kärlekens insikt av Don Miguel Ruiz

Under bokrean så hittade jag den här boken på Åhlens. Tänkte att den här måste jag bara läsa! Att få lite mer insikt vad det gäller kärlek kan ju aldrig vara fel, speciellt inte när man är singel! ;-) Boken handlar om att hitta kärleken främst genom sig själv för att kunna ge kärlek till någon annan och för att kunna ta emot kärlek. Författaren använder sig av olika liknelser för att tydliggöra vad han menar t.ex. så skriver han att man skall föreställa sig att man har ett magiskt kök där man kan få vilken mat som helst närsom helst. Men så ringer det på dörren och så kommer det en person som erbjuder dig att du kan få en speciell maträtt en gång om dagen till dörren om du gör si eller så. Självklart säger du nej, eftersom du har all mat som du kan önska. Om man nu byter ut mat mot kärlek så får det en att börja fundera över ett och annat...
Den här boken är mycket lättläst och den bör ALLA männsikor läsa för det kan aldrig finnas för mycket kärlek här i världen!

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Jag håller fullständigt med om boken Kärlekens insikt.

Jag tycker den otroligt bra sammanfattar tao, buddism, coaching/NLP, tolvstegsprogrammet/terapi, OneNess m.m. på ett fantastiskt enkelt sätt.

Livet kan vara så enkelt, helt enkelt.:o)

Sköt om dig.

Kram,
Daniel

Cicci sa...

Hej!

Jag gillar även hans andra böcker, bl.a. "Fyra grundstenar till ett bättre liv". Rekommenderar den verkligen om du inte läst den.

Ha de gott!

// Cicci

Micke gunnarsson sa...

Hej!
Jag har läst flera böcker av denna underbara man. Jag lyssnar även på hand sons podcasts som ges ut varje vecka.
Men just den boken du har läst är slut överallt. Finns på engelska men jag skulle så gärna vilja läsa den på svenska. Vet du/ni något ställe den finns att få tag på. Kan jag kanske rent av få låna den av dig:) Du kan få en bok som jag själv har skrivit som betalning:)
Kram
Micke
www.mickegunnarsson.com