tisdag 7 augusti 2007

Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson

Det här är tredje och sista boken, tyvärr, om tidningen Millenium och Lisbeth Salander. Den tar vid där "Flickan som lekte med elden" slutar. Lisbeth gör här upp med sitt förflutna och Mikael Blomkvist, journalist på Millenium, skriver på ett repotage som några gör vad som helst för att stoppa, de skyr inga som helst medel för att få som de vill. Erika Berger, som är redaktör för Millenium, råkar ut för en sk. stalker, men hon får hjälp från oväntat håll. Den är som de två första böckerna, oerhört svår att lägga ifrån sig. Det är spänning från början till slut. Tycker att det här är bland det bästa i svensk deckarväg som jag läst.
 
Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Du är uppenbarligen inte ensam om att gilla Stieg Larssons böcker.Var och varannan som jag sett på badstränderna i år har läst nån av böckerna.
:)

Anonym sa...

Hej

Läste att Stieg Larssons bror Joakim, gjort ett mycket begåvat uttalande, angående en önskan av många, att Stieg Larssons fjärde, ej avslutade bok, ska publiceras med en annan författare som skriver slutet.
Joakim Larsson: När Picasso dog, hade det då varit okej att någon annan konstnär avslutade hans halvfärdiga målningar?

Jag skulle svarat klart NEJ på den frågan!
Hälsningar
Ramona Fransson

Anonym sa...

Ja, Stieg Larssont tillhör onekligen toppskiktet bland svenska deckarförfattare. Föutom LArsson förmåga att skapa facinerande karaktärer och spännande historier är det också allmämbildande att umgås med Larsson.

Det enda smolket i bägaren är att det finns så få böcker i serien...