tisdag 25 september 2012

Den galna sexiga dieten av Kris Carr

Köp den på Adlibris
och Bokus
"Livet drabbar dig med en 112-situation, och plötsligt hänger du i dödens snara och du ber om en andra chans."
"Hälsa är mer än bara frånvaron av sjukdom; det är närvaron av vitalitet."
"Kanske jag istället för att kalla det cancer skulle kunna säga obalans?"
"Jorden anropar: regelbunden motion är inte något man kan välja bort. Den läker våra kroppar, lugnar våra sinnen och ger oss den kämparglöd vi behöver."
"En del medicinska forskare säger att nästa generation kommer att vara den första där barnen dör yngre än sina föräldrar."
"Även om vi strular till det finns det en god chans att vi kan ordna upp det. Naturlighet i kombination med omvårdnad. Olé!"
"Gör vad du kan och kom ihåg att varje liten förändring är bättre än ingen alls."
"Förändring är läskigt för den som finner trygghet i rutiner."
"Regelbundet dåliga vanor tär på vår energikälla. Tillfälliga undantag och små utsvävningar påminner oss om att vi är mänskliga."
"Om dina måltider inkluderar lik flera gånger om dagen, så kanske du själv blir ett snabbare än planerat."
"De friskaste människorna på planeten är de som äter minst djurprodukter."
"Dr Campell kom fram till att det protein som konsekvent orsakar cancer är kasein, vilket utgör 87 % av komjölk."
"Som ett resultat av mjölkframställningsprocessen, drabbas korna ofta av mastiti (en infektion i juvret), vilket gör mjölken full av vita blodkroppar, det vill säga var. Det betyder att mjölkbaserad mat som smör, yougurt, keso, hårdost, glass och så vidare, ofta är fylld med var."

Det här måste vara den bästa boken som är skriven inom hälsa och personlig utveckling än så länge. Författaren skriver mycket personligt och med en hel del humor och dessutom blandar hon sedan detta med fakta med hjälp av olika forskare och specialister. Boken har en härlig layout med många bilder och är mycket färgglad, se här. Det är en riktig gladbok! :-)
Hon skriver om sina egna erfarenheter och den förändring som hon har gjort i sitt liv sedan hon fick veta att hon har cancer i levern. Från att ha varit en riktig partypingla som åt skräpmat till att bli mer eller mindre en hälsoguru som inspirerar människor världen över till att dricka gröna sexiga smoothies. Hon fullkomligt strålar av hälsa trots sina tumörer i lever, helt otroligt.
Boken gör mig både glad och lite rädd. Glad för att den är så positiv i sitt budskap och layout. Rädd över hur mycket kunskap det krävs av oss "vanliga" människor för att hålla oss friska och att det tyvärr kanske inte är så många som inser det förrän det är för sent. Men ska du göra en liten förändring i ditt liv, köp den här boken och börja med att förändra en liten del av ditt liv. Bättre att förändra något till det bättre än inget alls!
Jag gillar speciellt att Kris påpekar att man inte t.ex. behöver sluta dricka alkohol men att man ska bli medveten om att de sk. "godakerna" i livet kan var undantaget istället för regeln. Alltså att man kan unna sig ett glas rött vin och lite choklad då och då.  :-)

Officiel hemsida för boken.

Första meningen i boken: "Är du redo att börja leva din dröm?"

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Originaltitel: Crazy sexy diet
Översättare: Johanna Öjrell
Förlag: Soulfoods
Bandtyp: Danskt band
Utgiven: 201204
Antal sidor: 243
ISBN10: 9197992607
ISBN13: 9789197992602

Läs vad andra bloggare skrivit om den:
Wellness med Julia, Jenny Sundig, Hemma hos Fru C, 4EverFit, Just life och Yogasmurfen

På engelska:
 
Häftad

      

Inga kommentarer: