söndag 29 september 2013

Firelight av Kristen Callihan

Bok info

Genre: Historisk and Paranormal Romance
Serie: Darkest London #1
Utgiven: 2012-03
Antal sidor: 384
Förlag: Forever
Författare: HemsidaFacebookTwitter
Köp den på: Adlibris, Bokus eller CDON

Handling

Miranda Ellis är en kvinna som har plågats sedan födseln av en märklig och mäktig gåva. Hon har tillbringat hela sitt liv med att  kämpa för att kontrollera sin speciella förmåga. Ett oskyldig men oåterkalleligt misstag har gjort att hennes familjs förmögenhet förminskats drastiskt och tvingat henne att gifta sig med en av Londons mest avskyvärda adelsmän.

Lord Benjamin Archer är ingen vanlig människa. Dömd till att dölja sitt vanställda ansikte bakom masker, vet Archer att det är själviskt att ta Miranda som sin brud. Ändå kan han inte låta bli att dras till den långhåriga skönhet vars beröring väcker upp en passion som han har inte känt någon gång under hela sin livstid. När Archer anklagas för en rad ohyggliga mord, ger han efter för den djuriska natur han har kämpat så hårt för att dölja för omvärlden. Men förbannelsen som hemsöker honom kan inte förnekas. För att rädda hans själ, blir Miranda indragen i en värld av mörk magi. (fritt översatt från Goodread)

Mina tankar

Den här boken innehåller en massa ingredienser som jag älskar: London i slutet av 1800-talet, hemliga sällskap, mörka gränder m.m. Dessutom är det en kärlekshistoria eller egentligen framför allt en kärlekshistoria som jag upplever är en blandning av Skönheten och Odjuret och Phantom of the Opera mixat med lite paranormala inslag. Miranda är vacker och attraktiv medan Lord Archer är en tillbakadragen adelsman som bär mask. Det mörka smutsiga London med sina gränder och dess lukter och dunkla vrår beskrivs riktigt bra. Jag kunde verkligen föreställa mig hur det var där och då, lika så de olika tillställningarna som arrangerades. Språket i boken upplevde jag ibland som lite avancerat eller i alla fall med lite svåra ord. Vet inte om det berodde på att jag inte läst på engelska på ett tag när jag läste den här, läste ut den innan sommaren. Den är verkligen inte svårläst, men lite kluriga och inte så vanliga ord emellanåt.

Diana Gabaldon har fått en "blub" på framsidan av boken där det står: 

"Callihan has a great talent for sexual tension and jawdropping plots, that weave together briliantly in the end."

Jag vet ingen som kan skriva om kärlek och sex på ett så fantastiskt bra sätt som Gabladon själv gör, utan att det blir för snuskigt eller för sliskigt, och Callihan är inte ens i närheten av det. Jag tycker snarare att det känns lite för "harleqiunaktigt",  med all längtan och trånad. Det här är det som drar ner bokens betyg lite grann. Ja, jag vet att det är en romancebok men ändå. :-)

Första meningen i boken: "The knowledge that Archer would soon end the life of another cut at his soul with every step he took."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ -

Läs vad andra bloggare skrivit om den:

2 kommentarer:

Emina Jonasson sa...

Fin blogg och ditt språk i inläggen är jättebra, lättläst och enkelt. Om du bara fick rekommendera en bok till någon som läser fantasy. Vilken bok skulle du då välja? :)

Cicci sa...

Tack så mycket! :-)
Vad det gäller fantasy så gillar jag mest det här med tidsresor och då är valet självklart Outlander-serien av Gabladon. Men "riktig" fantasy så tycker jag nog att Kampen om järntronen är riktigt bra. Har dock inte läst de andra böckerna i serien än, bara sett tv-serien.