lördag 4 september 2010

Nattfåk av Johan Theorin

När den storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig inne. Fåken kommer från norr med is, snö och dimma och drar med sig allt i sin väg. Åluddens stora gård har stått öde och igenbommad vid en automatiserad fyrplats i många år. Det sägs att trähusen är byggda av timmer från skepp som gått under i fåken.

Så får gården till slut nya ägare. Katrine och Joakim Westin har fått nog av Stockholm och flyttar till Åludden med sina två små barn. Westins är erfarna husrenoverare och inte det minsta vidskepliga. Men på hösten när de har flyttat in får de höra den kusligaste sägnen om Åludden: att gården varje jul får besök av de döda.
(text &bild från http://www.adlibris.se/)

Nattfåk är den andra delen av en planerad kvartett. De utspelar sig på Öland och är en blandning av kriminalroman, spökhistoria och familjedrama. Jag har också läst Skumtimmen och det är böcker helt i min smak. Den pensionerade sjökaptenen Gerlof Davidsson är en riktig storfavorit.

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥
Uppläsare: Magnus Krepper
Förlag: Bonnier Audio
Bandtyp: Nedladdningsbar MP3
Utgiven: 200809
ISBN10: 917348248X
ISBN13: 9789173482486
Speltid: 12 timmar 51 minuter

1 kommentar:

Helen Lindholm sa...

Den här boken är min absoluta Theorin-favorit. Blev lite besviken på Sankta Psyko, men alla tre i Ölands-sviten är mycket bra!!