onsdag 9 februari 2011

Finn din energikod av Sanna Ehdin

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Genom att fokusera på att tillföra energi och hålla din energinivå hög får du en väl fungerande självläkning, god integritet och hög självkänsla."
"När du mediterar, tränar qigong, motionerar eller vistas i naturen stärks livsenergin, och det är ett utmärkt sätt att höja och balansera din energi."
"Du blir inte piggare av att ligga kvar i sängen, du blir piggare av att gå upp och röra på dig och sträcka ut kroppen."
"Ny forskning visar att den som motionerar minst tre timmar i veckan är biologiskt sett tio år yngre i kroppen än den som inte tränar!"
"Sömn är en av de mest underskattade energihöjarna i vårt moderna samhälle."
"Fysisk aktivitet ger alltså dubbel bonus: det både motverkar nedstämdhet och ökar lyckonivån i kroppen."
"För det stora flertalet är problemet idag inte sjukdom utan snarare brist på friskhet."
"När glädjens energi frodas i kroppen blir det helt enkelt svårare för disharmoni och sjukdom att få fäste där."
"Ett steg på vägen mot att finna din energikod är just att lägga märke till vilka personer som höjer din energi och vilka som sänker den."
"Om vi fokuserar på det vi saknar och på bristerna är det också det vi ser - och får."
"Att mala negativa tankar eller vara bitter bidrar till försurning och inflammation i kroppen som försämrar hälsan och kan förkorta livet."
"Sedan kan man ju undra över prioriteringar när maten bara får ta en kvart om dagen medan tv-tittande tar minst två timmar..."
"Tankar är också näring för ditt energisystem på samma sätt som mat - och vänliga och uppskattande ord gör att vår energi lyfter."
"Den viktigaste faktorn för ett långt och friskt liv är faktiskt vår egen attityd."
"Våra tankar, upplevelser och erfarenheter kan betraktas som en sorts mat, och svullnad i kroppen indikerar icke smält (processat) liv. Det indikerar att vi inte har bearbetat våra erfarenheter."
"Läkemedel (vid korrekt dosering) är den fjärde dödsorsaken i den västerländska världen och biverkningarna är många."
"Har man inte mött riktig kärlek kan det vara svårt att känna igen den också."
"Man tänker, lever och är det man vill uppnå."
"Om man inte lyssnar på den inre rösten, själens viskningar eller det som gör hjärtat glad, så riskerar man att tappa mycket energi och kanske bli utbränd och sjuk."
"Det blir fel ibland, det hör till och ta det inte personligt. Misstag och misslyckanden gör att vi lär oss. Ta in budskapet, ruska av dig och gå vidare."
"Vi kan förändra samhället genom att ändra vårt tänkande till ett positivt tänkande, så odla dina positiva känslor!"

Det här är en oerhört viktigt bok och just du som tänker att det är inget för mig, just du skall läsa den!!Sanna Ehdin är en av mina stora förbilder/hälsoguru m.m. Hon är enligt min mening en oerhört kunnig och klok kvinna. Hon tar i den här boken upp flera olika sätt och metoder för att finna din energi och må bra. Det som är så häftigt är att man inte behöver göra några stora förändringar för att börja må bra/bättre. Sanna skriver fackligt och sakligt men ger även tips och små övningar för hur du kan öka din energi. Utan energi kan vi inte leva och utan att känna livsenergi så blir vi sjuka och mår dåligt. Jag önskar att många läser den här boken och till slut förstår att de verkligen kan påverka hur de mår och hur de vill leva. Jag vet att det fungerar och det är fantastiskt när du upptäcker det. Livet är härligt! :-)

Första meningen i boken: "Energi är basen i allt och drivmedlet på jorden."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Förlag: Bokförlaget Forum
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 201009
Antal sidor: 343
ISBN10: 9137136151
ISBN13: 9789137136158

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det verkar som en bok för mig! Jag försöker att hitta tillbaka till min energi om dagen och behöver all hjälp jag kan få :) träning och bättre mat har hjälpt massor med ett extra push kan behövas :)

Simon sa...

http://simonsfilmblogg.blogspot.com/

Kolla in för filmtips!! kommentera gärna :)