torsdag 15 mars 2012

Min booky wook: ett liv med sex, droger och stand up av Russel Brand

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Vem behövde den bistra verkligheten uppkörd i ansiktet på en direkt på morgonen? Inte jag."
"Och jag hatade själva rummet där det undertryckta behovet av onani klamrade sig fast vid väggarna likt mögelfläckar."
"Jag hoppas att döden är som en fet, fransk orgasm, även om det kommer att bli pinsamt att träffa Sankte Per full av alkohol och post-orgasmisk skuld."
"Likt en arbetslös som desperat söker jobb var jag ständigt på jakt efter ett ligg, som vore det en ligatabell som jag var tvungen att toppa."
"Och så krossades ännu en vänskap mot de vassa klipporna i den storm som var mitt destruktiva leverne."
"Kanske att det är lite oroande att det finns ett samband mellan mina försök att lägga händerna på en gnagare som pojke och på tuttar som vuxen man."
"Behovet att ta reda på vad som händer om jag inte ger mig eller lägger band på mig har varit en ständig källa till svårigheter och obehag i mitt liv."
"Och så slår det till - pang, som en vodkalastbil som kraschar in i huvudet. Din hjärna och din kropp delas i två delar och går åt var sitt håll efter att ha bestämt att träffas igen nästa dag."
"Jag förälskade mig på något sätt i värmen man känner, känslan av att man kryper tillbaka in i en livmoder. Jag visste direkt att det här var min räddning, för det var den enda drogen som faktiskt gjorde var den lovade."
"Målet med att använda heroin är att komma till den punkt där ögonen rullar bakåt, huvudet ramlar framåt, munnen åker upp och en drägelsträng hänger från läppen."

Russel Brand har en stark personlighet och karisma och jag tror inte någon hade missat honom om han kom in i ett rum. I sin bok skriver han uppriktigt om sig själv och det destruktiva liv han levt med bland annat sex och droger. Ibland känns det nästan för mycket med alla detaljer men det gör även att texten känns riktigt trovärdig. Han är inte mycket för en massa omskrivningar utan texten känns avskalad och ärlig. Han skriver precis som det är. Jag saknar dock ett lite mer djup i texten om hans relationer till bland annat sina föräldrar som finns med i början av boken men sedan försvinner de mer eller mindre. Fast han skriver om en jobbig uppväxt, missbruk och annat elände så skriver han mycket underhållande. Man skulle kunna tro att Russel Brand är en rockstjärna, för han ser både ut och beter sig som en och har dessutom spelat rockstjärnan Albus Snow (den rollen passar honom som handen i handsken) i två filmer, än så länge.

Första meningen i boken: "Morgonen den första april 2005 vaknade jag på ett behandlingshem för sexmissbrukare i en förort utanför Philadelphia."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥

Översättare: Helen Ljungmark
Förlag: Basil
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 201111
Antal sidor: 343
ISBN10: 9197878758
ISBN13: 9789197878753

Läs vad andra bloggare skrivit om den:
Hyllan

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fin blogg!

Älskar bloggar om böcker :)

Besök oss på www.frifrakt.nu

Vi uppdaterar dagligen med rabattkoder och erbjudanden.
På sidor som Bokus, Bokia,
Adlibris och många fler.

Boklysten sa...

Har kikat på den här boken ett tag nu och varit sugen på att köpa den. Och det låter som att jag skulle gilla den...

Cicci sa...

Boklysten: Russel är en mycket intressant och fascinerande person med en star personlighet och han skriver dessutom riktigt roligt. Tycker verkligen du ska ta och läsa den!