måndag 9 april 2012

Mama Gena och de kvinnliga konstarterna av Regena Thomashauer

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Dina känslor är det viktigaste av allt, dina önskningar är viktigare än någon annans deadline eller åsikter."
"Många av  oss har glömt att man kan njuta."
"Förlita dig på det faktum att du alltid är på väg mot något bra eller ännu bättre."
"De flesta kvinnor ägnar sin tid åt att att gnälla över det förflutna i stället för att ägna uppmärksamheten åt det de vill ha just nu."
"När man inte prioriterar njutning slutar det med att man hamnar någonstans där man inte hade lust att vara."
"Samhället lär oss att dyrka smärtan."
"Allt du behöver göra är att bestämma dig för att må bra."
"Det handlar om att låta pengar komma som nummer två på prioriteringslistan, efter ditt eget välbefinnande som alltid ska komma på första plats."
"En del människor upplever överflöd när de har en dollar på fickan, och andra känner sig fattiga trots att de har en miljon."
"Du är den enda som vet vad du själv längtar efter, och det är egentligen ingen annan som är intresserad av om dina drömmar går i uppfyllelse eller inte."
"Det krävs mod för att acceptera att det man har just nu är bra."
"Problemet med varför är att man egentligen aldrig kan hitta det. Och även om man hittar det är det inte säkert att livet blir roligare för det."
"Om man växer upp i en grotta saknar man aldrig solen."
"Frånvaro av aptit är en frånvaro av liv."

Jag läste om Mama Gena i tidningen Leva PS! för ett tag sedan. Där fick man bl.a. läsa om hennes skola i New York. Artikel gjorde mig lite nyfiken och intresserad över att det finns kurser där kvinnor får lära sig att njuta plus att Mama Gena själv hade en fantastisk utstrålning. När jag på bokrean hittade den här boken kunde jag inte låta bli att köpa den.
Boken är indelade i tio olika lektioner/kapitel där hon först berättar lite om egna erfarenheter blandat med lite forskning och annan litteratur hon läst, därefter så kommer några övningar. Exempel på lektioner är: Konsten att ha roligt, oavsett omständigheterna, Konsten att festa om med sin inre bitch och Konsten att bjuda in överflöd.
Spontant när jag läser boken känner jag att det borde finnas fler Mama Gena runt om i världen. Vi kvinnor (säkert män också) glömmer lätt av att njuta av livet medans vi är mitt upp i det. Det kan vara sådana enkla saker som att köpa dig vackra underkläder för din egen skull eller att njuta av en god glass i solskenet. I boken försöker Mama Gena lära ut till alla hur de ska njuta av livet. En bok som man kan läsa enbart för nöjes skull och ta till sig det man vill eller så gör man alla övningar och följer hennes råd.
Gå gärna in på Mama Genas hemsida och låt dig inspireras av den gjädje hon sprider.

Första meningen i boken: "Var inte rädd, Mama Gena är här!"

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥

Översättare: Cecilia Lyckow Bäckman
Förlag: Ica Bokförlag
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 200801
Antal sidor: 182
ISBN10: 9185127418
ISBN13: 9789185127412

1 kommentar:

Nilmas Bokhylla sa...

Hm, låter lite intressant men blir samtidigt lite avskräckt av omslaget :S