söndag 8 juli 2012

Inte helt perfekt av Lucy-Anne Holmes

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Vädret hade slagit om från urtvättade-trosor-grått till julottekallt."
"Jag har alltid haft stinkande fötter. Det beror på att jag är en star anhängare av billiga, högklackade skor."
"Jag försökte komma på något roligt att säga, men det är svårt när man fokuserar på att hålla in magen och spänna rumpan."
"Jag föredrog att hålla min nakenhet under ett täcke med lyset släckt tillsammans med en närsynt man som har druckit minst två öl."
"Jag kan inte föreställa mig att det finns en kvinna med förståndet i behåll som inte älskar champange. Det gör mig fnittrig och bubblig och underbar, lite som om jag hade blivit Sodastreamad."
"När jag tänker på något dåligt har min hjärna alltid haft förmågan att ta den dåliga grejen och ge den en intensivkurs i galopperande provrörsbefruktning och innan man vet ordet av har den förökat sig till tuden dåliga grejer att tänka på."
"Synen gjorde att det rann till saliv i munnen på mig. Så mycket att jag skulle ha behövt en sådan där spottsugapparat som tandläkarna har."
"Jag kände lukten av hans fräscha manssvett. Det är min favoritdoft näst efter stekt bacon."
"Hennes lår var släta som en aubergine medan jag hade celluiter. Någon som tittade på mina lår skulle kunna tro att jag hade suttit på lego."
"Jag tillbringande kvällen med två gamla vänner: Google och billigt vin. De älskar varandra, de två."
"Det var ett grått pubeshår. Det såg inte ens ut att vara samma typ av hår som de andra. Det var långt och tjockt och såg mer ut som om det hörde hemma på Keith  Richards huvud än mellan mina ben."

Sarah Sargeant har nu äntligen träffat mannen i sitt liv efter att ha letat i "50 sätt att träffa den rätte" som jag har skrivit om här. Men det betyder inte att allt är frid och fröjd. Simons före detta flickvän dyker upp och Sarah tycker sig finna bevis för att han fortfarande är intresserad av sin före detta. Sarah blir mer och mer osäker på deras förhållande och i samband med det så får hennes skådespelarkarriär ett uppsving och hon får en roll i en Hollywoodfilm. Men med en hel ocean emellan sig är det inte lätt att hålla ett förhållande i liv och definitivt inte om man är oerhört svartsjuk och misstänksam som Sarah.
Den här boken har sina roliga inslag precis som den förra men den kommer inte upp till samma nivå. Jag har funderat över vad det är som inte är lika bra med den här och kan hålla med Hyllan om att det är Sarah som har förändrats. I första boken kändes hon som en frisk fläkt som svepte förbi medan nu känns det som hon blivit lite av en bitter flickvän.
Första boken är en typisk chic lit där Sarah letar efter sin drömprins och gör galna upptåg och visst gör Sarah ett och annat galet upptåg även nu men det faller platt, tyvärr. Som sagt boken är bra men det är Sarah som jag inte gillar lika mycket, därav det lite lägre betyget.

Första meningen i boken: "Jag hade ett underbart förhållande med en kille som heter Simon."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ +

Originaltitel: The (Im)perfect Girlfriend
Översättare: Helen Ljungmark
Förlag: Basil
Bandtyp: Danskt band
Utgiven: 201204
Antal sidor: 400
ISBN10: 9197878774
ISBN13: 9789197878777

Läs vad andra bloggare skrivit om den:
Hyllan, Boktokig och Bims blogg

På engelska:

Häftad

1 kommentar:

Nilmas Bokhylla sa...

Funderar på att läsa den eftersom jag gillade den andra så mycket :)

SV: Hehe, ja alla är vi olika :)