torsdag 21 juni 2012

Dracula av Bram Stoker återberättad av Rosie Dickins

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Flera gånger tyckte han att han hörde ordet vampyr."
"Men innan de hann köra vidare, blev en svart vagn med grevens vapen synlig i mörkret. Kusken gjorde korstecknet."
"Luften var fylld av en vidrig stank. Därinne hade någon grävt upp marken. Det fanns ännu fler trälådor där, halvfyllda med jord."
"Sedan drev en tjock dimma in, lika fuktig och klibbig som spökfingrar, och standen försvann."
"Efter mörkrets inbrott var kyrkogården full av skuggor."
"Han kan kontrollera vädret, och han kan förvandla sig själv till fladdermus eller varg. Men hans krafter är begränsade till de mörka timmarna. Dagtid måste han vila i sina förfäders jord. Han tål inte vitlök, vigvatten eller korstecken."

Jonathan ska hjälpa greve Dracula att köpa ett hus i London och medan han är på besök hos greven i Transylvanien upptäcker han mystiska saker, samtidigt händer det oförklarliga saker hemma i England. Händelserna kopplas snart samman med vampyrer.
   Det här är en förkortad version av orginalet med härliga illustrationer till. Jag har inte läst orginalet än, men ska göra det under sommaren, så jag kan inte jämföra dem än. Men att det är en rysare går inte att ta miste på. Spänningen byggs upp redan från första sidan och fortsätter hela boken igenom. Den är lättläst med härliga bilder till. Den hör till serien Klassiska berättelser där även "Frankenstein" och "Beowolf" ingår.

Första meningen i boken: "Jonathan sprang."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥

Översättare: Birgit Lönn
Illustratör: Victor Tavares
Förlag: Berghs
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 201003
Antal sidor: 64
ISBN10: 9150217976
ISBN13: 9789150217971

Inga kommentarer: