måndag 27 maj 2013

Mörk sommarläsning


Flera bloggare har lagt ut vad de kommer att läsa i sommar, bl.a. Fiktiviteter och Ett hem utan böcker, och jag vill ju inte vara sämre än att dela med mig jag också.  I sommar, med det menar jag från 1 juni till 31 augusti, kommer jag att läsa de här böckerna först och främst. Förhoppningsvis kommer jag läsa många fler, men det här min "måste läsning". Några böcker är på engelska vilket just i sommar betyder "plugga", på grund av att jag ska läsa en sommarkurs i engelska på Stockholms universitet. Alltså blir det en hel del förena nytta med nöje i sommar. :-)
De jag kommer att läsa är (uppifrån):

  • Moonglow av Kristen Callihan  är andra delen i serien Darkest London, har nyss läst den första som jag ska skriva om snart här på bloggen. Boken utspelar sig under den viktorianska eran i London med inslag av övernaturliga inslag och historisk romantik. Den är på engelska
  • Hungerspelstriologin av Suzanne Collins står olästa i min bokhylla och min systerdotter kan inte förstå att jag kan ha dem stående i min bokhylla utan att ha läst dem, så jag lovade henne att läsa dem i sommar. Hon i sin tur ska börja läsa Sagan om isfolket.
  • Flickan från ingenstans av Justin Cronin är en av böckerna vi ska ha läst i Vampyrbokcirkeln under sommaren. Många bloggare har lovordat den, så jag ser verkligen fram emot att äntligen få läsa den.
  • The Fallen Blade av Jon Courtenay Grimwood  utspelar sig på 1500-talet i Venedig och är en blandning av historisk fiktion, fantasy, steampunk och med lite vampyrer inblandade. Låter väldigt lockande. Den är på engelska.
  • The Morganville Vampires av Rachel Caine ska vi också läsa i Vampyrbokcirkeln, man läser dock så många böcker man själv vill i serien. Just den här upplagan jag har består av de två första delarna och den är på engelska.
  • Hemlös av Gail Carriger är tredje delen i serien Parasol Protectorate. Andra delen i serien slutade med en riktig cliffhanger så jag ser verkligen fram emot att läsa den här boken.
  • Röd måne av Elisabeth Nemert är faktiskt den enda boken av en svensk författare i den här listan. Har tidigare läst alla Nemerts böcker och jag tycker de brukar ha en hög mysfaktor, dock har de senaste inte hållit samma klass som de första. Handlingen utspelar sig när drottning Kristina regerade i Sverige och när häxprocesserna pågick som mest, så den verkar lovande.
Om alla är så mörka det återstår att se. Förutom de här böckerna kommer jag förhoppningsvis läsa flera andra också, men de kommer troligtvis bli på engelska. Tänkte gå igenom vad jag har oläst på engelska i bokhyllan och det lutar även åt en hel del chick lit och steampunk. Vi får se hur mycket jag hunnit med när sommaren är slut.

3 kommentarer:

Helena (Fiktiviteter) sa...

Mycket spännande där! Är väldigt nyfiken på Darkest London-serien och ser fram emot dina recensioner av dem extra mycket.

Annika sa...

Jag älskade Flickan från ingenstans trots att den egentligen inte alls borde ha passat mig.

Just nu håller jag på att ladda upp för att läsa fortsättningen, men jag drar på det en stund till.

Lena sa...

Fatta eld, och Revolt vill även jag försöka läsa under sommaren.