torsdag 26 december 2013

Just for Christmas av Scarlett Bailey

Köp den på Adlibris,
Bokus eller CDON.
Alexs stora kärlek och bästa vän, Marcus, talar om att han tänker gifta sig, dock inte med Alex. Samtidigt uppdagas det att hennes pappa inte varit helt ärlig mot henne. Dessa två händelser gör att Alex bryter upp från sitt gamla liv uppe i Skottland för att flytta ner till sydliga England, där hon fått jobb som hamnkapten. Den första som hon stöter på är hunden Buoy som vägrar lämna huset hon ska bo i. Han stinker och vägrar lämna plats åt henne i sängen. På puben, som är samlingspunkten för alla som bor i det lilla samhället, lär hon känna många nya vänner t.ex. bartendern Lucy, som tidigare varit man men som nu är kvinna, vilket många i det lilla samhället har svårt att acceptera, den snygga Ruan som miste sin flickvän i en drunkningsolycka för några år sedan, den sexiga och yppiga barnflicka Marissa som flörtar med allt och alla m.m.

Förra året läste jag The Night before Christmas av Scarlett Bailey som jag tyckte var en trevlig läsning och när Bailey i år kom ut med en ny bok som lovar "Dogs. Family. True love. There are som things that aren't..." tänkte jag att den vill jag läsa för att komma i lite julstämning. Men, så fel det kan bli... Inte någon julstämning alls. Det här är en chick lit bok och då vet man hur det kommer att gå, det är helt ok för mig. MEN jag hade väntat mig lite mer jul med mysiga, juliga detaljer. Det enda som är "juligt" är att Alex ska spela Maria i julspelet och att handlingen utspelar sig kring jul, annars inte en snöflinga, god mat, julpynt etc. Det ösregnar och blåser boken igenom! Något som även stör mig hela läsningen är att jag gillar inte huvudpersonen, Alex, överhuvudtaget. En 28-årig oskuld som är oerhört omogen i sitt sätt att tänka och agera. Däremot är bartendern Lucy någon som jag hade velat se mer utav. Det enda som jag faktiskt gillade i boken är hur författaren beskriver det lilla samhället, hamnen och puben. Det känns verkligen jätte mysigt och riktigt engelskt. Boken hade passat bättre som film och den hade kunnat vara hälften så lång.

Omslaget är det bästa med hela boken. Det är urläckert med glittrig upphöjd text och snöflingor. Dock är omslaget falsk marknadsföring eftersom det inte förekommer en enda snöflinga i hela boken. Jag kan inte förstå hur man kan ha en tjej med en hund springandes i snön när det inte förekommer någonstans i boken, en tjej och hund är med men INGEN snö. Omslaget brukar, eller för det mesta, ge en hint om vad boken handlar om. Men i det här fallet känner jag mig faktiskt lurad! Hade förväntat mig snö och en julig känsla i boken men inte då.

Första meningen i boken: "It took a few seconds after she killed the lights and switched off the engine, for Alex Munto's eyes to adjust to the dark."

Mitt betyg: ♥ ♥

Läs vad andra bloggare tycker om den:
Hyllan och och dagarna går...

Inga kommentarer: