lördag 6 februari 2010

Sju pocket för sju kronor

Jag var i går på Gruvan i Kungsbacka där de säljer allt möjligt begagnat. Givetvis så hamnade jag bland böckerna och det fanns en hel del att välja mellan. Nu hade jag dock inte så mycket tid att hinna gå igenom alla böcker, men jag är mycket nöjd med mitt köp.
Mitt bokförbud av att köpa böcker gäller inte heller böcker som kostar en kr styck! :-)
  • The Fiery Cross av Diana Gabaldon. Jag har de tre första böckerna i serien på engelska, skall nu ge mig på jakt efter Drums of Autum som är den fjärde boken. Denna är den femte i serien. Jag har läst böckerna på svenska för flera år sedan men nu är det snart dax för en omläsning på engelska.
  • Time bomb av Jonathan Kellerman. Jag har inte läst något av den här författaren innan men han verkar skriva mycket spännande böcker.
  • The baker´s boy av J.V. Jones. Första boken i en triologi. Detta är en liten joker, har inte hört talas om den alls innan. Får ut här i bloggvärlden och se om någon läst den.
  • Polarshift av Clive Cussler. Jag har inte läst något av Cussler tidigare, men Martina (Ett hem utan böcker) skriver mycket gott om hans böcker.
  • Ödets dotter av Isabel Allende. En bok som jag velat läsa länge.
  • Salomons sång av Toni Morrison. Även denna har stått på läslistan länge.
  • Lord John & kärlekens ljuva plåga av Diana Gabaldon. Denna bok är en bok som utspelar sig vid sidan om böckerna om Jamie och Clarie. Den handlar om Lord John och hans äventyr i London. Får läsa denna i samband med omläsningen av de andra böckerna.

2 kommentarer:

Martina sa...

Polar Shift är väldigt bra, faktiskt! Jag läste den för inte så länge sen men har inte skrivit om den på bloggen. Clive Cussler ska definitivt läsas på orginalspråk, de är mycket bättre på engelska än på svenska.

Cicci sa...

De flesta böcker är nog bäst på orginalspråket, tror jag. Ibland så känns vissa böcker som ren "kiosklitteratur" efter den svenska översättningen.