torsdag 26 augusti 2010

Den farliga leken av Mari Jungstedt

När Jenny, en helt vanlig gotländsk gymnasietjej, upptäcks av en modellagentur förändras hennes tillvaro i ett slag. Hon anses snart vara en av de hetaste stjärnorna och slungas in i en värld fylld av kändisfester och glamour. Medan Jenny njuter av sitt nya, spännande liv i Stockholm befinner sig den några år yngre Agnes på sjukhuset till följd av svåra ätstörningar. Också hon har drömt om ett liv i rampljuset, nu är hon på väg att tyna bort.
Vid Agnes sida vakar hennes orolige far. Dottern är hans allt sedan Agnes mamma och bror omkom i en tragisk bilolycka några år tidigare. Nu plågas Agnes svårt av den oro hon orsakar sin pappa. Och ingenting blir bättre av att hans nya hustru envisas med att följa med till sjukhuset, bara för att otåligt sitta och vänta på att få ta honom med sig därifrån.
Men tragedin väntar också den framgångsrika Jenny. Under en påkostad modefotografering på den karga, ensliga halvön Furillen på nordöstra Gotland utsätts hennes nyblivne pojkvän, modefotografen Markus, för ett mordförsök. Han hittas på en enslig plats, blodig och brutalt misshandlad men vid liv. Kommer han att kunna berätta något som leder kommissarie Anders Knutas till gärningsmannen, innan det är för sent?
Jenny och Agnes är länge helt ovetande om att deras liv är inflätade i varandra. Men det finns någon som håller ögonen på dem. Någon som planerar att ingripa i deras öden och försöka skipa en egen rättvisa.
(text & bild från http://www.adlibris.se/)

Det här är den åttande boken om Knutas, Johan, Karin och de andra på Gotland. Givetvis kan man läsa dem i vilken ordning som helts, men jag tycker att de bör läsas i den ordningen som de är skrivna eftersom det även kretsar sig en del kring huvudpersonernas privatliv.
De andra böckerna är:
  1. Den du inte ser (2003)
  2. I denna stilla natt (2004)
  3. Den inre kretsen (2005)
  4. Den döende dandyn (2006)
  5. I denna ljuva sommartid (2007)
  6. Den mörka ängeln (2008)
  7. Den dubbla tystnaden (2009)
Jag valde att lyssna på boken då jag tycker att det verkligen är ett sant nöje att lyssna på Katarina Ewerlöf som är uppläsare. Hon är en fantastisk uppläsare!
Jag har läst/lyssnat på alla böcker av Mari Jungstedt och gillar dem. De är spännande och mysiga på samma gång vilket gäller de flesta av Maris böcker. Dock var jag lite besviken på den förra boken, Den dubbla tystnaden, men den här boken gillar jag. Det här är Mari i toppform enligt min mening.

Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Förlag: Bonnier Audio
Bandtyp: MP3 på CD
Utgiven: 201005
ISBN10: 9173484210
ISBN13: 9789173484213

2 kommentarer:

Pia sa...

Visst är Katarina Ewerlöf toppen som uppläsare.

Jag gillar verkligen karaktärerna i böckerna där Knutas är en favorit. Dock tyckte jag att Den farliga leken var lite förutsägbar men helt klart läsvärd.

Helen sa...

Katarina är verkligen bra - en av de få uppläsare som gör dialog så man hör att det är flera människor som pratar!