lördag 4 december 2010

Möt din skyddsängel av Märtha Louise prinsessa av Norge och Elisabeth Samnøy

"Den här vitala energin finns i allt liv. I Indien kallas energin för prana, i Kina heter den chi och i Japan reiki."
"Det vill säga att vi kan lösa upp spänningar både med hjälp av fysisk beröring och genom energiarbete, alltså meditation, healing, medial läsning eller liknande."
"Till exempel kan energier som vi inte helt och hållet vågar släppa taget om stanna kvar i auran och lagras där. Vi kan ha en obalans i auran som efter en tid yttrar sig i form av sjukdom."
"Hjärtat är mötesplatsen mellan himmel och jord - mellan det andliga och det fysiska. Det är mötesplatsen för den universella kärleken i oss och runt omkring oss."
"Ofta lär vi oss lyssna till andra i högre grad än vi lyssnar till oss själva. På det sättet lever vi eftger andra människors sanning och inte efter vår egen."
"Börja skilja ut det som andra människor önskar för dig från dina faktiska önskningar."
"Vi kan inte förändra andra människor men vi kan förändra oss själva i mötet med dem."
"Vi människor mestår av materia och energi. Vi har alltså möjlighet att ta kontakt med allt som består av materia och allt som består av energi."
"Om du lägger ditt eget sätt att kommunicera med den universella kärlekskraften åt sidan, och använder andras istället, säger du samtidigt att ditt sätt inte är bra nog."
"När du lever livet utifrån kärleken till dig själv, vill du bara det som är bäst för dig. På så sätt ger du uttryck för ett liv som skapar goda upplevelser för dig ensam och tillsammans med andra. Alltså får du det liv du önskar dig."

Boken beskrivs som en självutvecklingsbok med en andlig dimension och jag kan bara hålla med. Det här är en mysig och enkel bok om att må bra i sig själv och tillsammans med andra genom ett andligt perspektiv. Den är mycket lättläst och innehåller många vackra bilder. Titel känns dock lite missvisande då det först i det näst sista kapitlet nämns något om änglar över huvudtaget. Bokens text blandas med övningar, meditationer och recept. I slutet av boken tas det upp en del frågeställningar som man kan tänkas ha råkat ut för under de olika övningarna och meditionerna.

Första meningen i boken: "Vi människor är utrustde med sinnen som gör att vi kan uppleva den fysiska världen runt omkring oss."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥
 
Originaltitel: Møt din skytsengel
Översättare: Birgitta Karlström
Förlag: Ica Bokförlag
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 201005
Antal sidor: 206
ISBN10: 9153435400
ISBN13: 9789153435402

Inga kommentarer: