måndag 22 augusti 2011

Barnvänliga stränder i Vings värld


Jag har surfat runt på Vings hemsida för att hitta resemål runt om i hela världen med härliga barnvänliga stränder. Jag har tittat efter resemål från olika världsdelar som jag hade valt att åka till med barn. Jag har fantiserat fritt om vad som skulle passa utan att fundera över vad det skulle kosta. En barnvänlig strand bör vara  långgrund och ha fin sand som man kan bygga sandslott och leka i. Stranden bör inte heller ligga för långt bort från hotellet.

Afrika - Tanzania
Zanzibar är en paradisö i Indiska Oceanen med fantastiska vita stränder där man kan sitta i skuggan av palmerna och bara njuta. Den vita korallsanden är vit och mjuk och alldeles uuunderbar!!! :-)

Asien - Thailand 


Kato Beach är en lugn strand (än så länge). Den är långgrund och sanden gnistrar gyllene mot det glittrande vattnet. Stranden är både bred och lång, 2 km. Havet är lite lugnare här vilket passar utmärkt för barnen.


Europa - Grekland


Stranden är två kilometer lång och är långgrund och barnvänlig. Stranden sägs vara en av de bästa i Grekland. Runt stranden finns det charmiga hus och skogsklädda berg som bidrar till den härliga atmosfären. Sanden är vackert guldfärgad och vem vill inte bygga ett sandslott som skimmrar i guld?


Karibien & Centralamerika


Vem drömmer inte om att resa till Västinden? Arubas stränder är kritvita med turkosblått hav. På öns nordvästra sida ligger de bästa stränderna då de är skyddade mot nordanvindarna. Stränderna där är både breda och långgrunda. Baby Beach är en lugn strand som passar utmärkt för barnfamiljer.


Barnböcker om stränder:

En underbar bok som
passar till högläsning för
6-9 åringar.
En härlig bok om Gittan som
smiter iväg från hotellet till stranden.
4-6 år.

En rolig bilderbok om när Johannes
reser till Spanien och träffar Ruben
med det långa skägget.
4-6 år.


1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka underbara stränder. Nyss hemkommen från Karpathos (där iofs stränderna inte är så där härliga) men jösses vad jag längtar tillbaka, dit eller till något annat Paradis. :)