onsdag 17 augusti 2011

Ledaren utan titel av Robin Sharma

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Ett offer räknar upp alla sina problem. En ledare lägger fram lösningar."
"De bästa människorna tycks alltid vara de som har flest böcker."
"Det intressanta med att tänka på sin egen död är att det öppnar ögonen för de största sanningarna här i livet."
"Men en av de största friheter vi har som människor är vår frihet att välja hur vi vill betrakta vår roll i världen och den makt vi alla har att fatta positiva beslut i alla situationer som vi råkar hamna i."
"Att säga att högpresterande människor har "tur" är förresten bara en enkel undanflykt för att slippa masa sig upp ur soffan och göra något meningsfullt av sitt liv."
"Principen om ledarskap utan titel verkade innefatta en fin avvägning mellan att vara bestämd men ändå vänlig, tuff men ändå hänsynsfull och modig men ändå empatisk."
"Det bästa sättet att definiera innovation och kreativitet är nog faktiskt att göra allt för att den här dagen ska bli bättre än gårdagen."
"Bestäm dig helt enkelt för att bli först, mest, den ende och den allra bästa."
"Ditt val av tankar avgör hur bra du presterar."
"När vi skjuter upp saker och ting är det bara ett uttryck för rädsla."
"Till och med en medioker idé som genomförs på ett utmärkt sätt är mer värd än en genial idé som genomförs på ett dåligt sätt."
"Framgång fungerar i stor utsträckning som en sparbössa. Ju mer du stoppar i, desto mer resultat får du."
"Orden som kommer ur din mun formar också orden som kommer ur alla dina medmänniskors munnar, eftersom du är en förebild för alla andra och därför påverkar dem. Ord är smittsamma."
"När du verkligen hjälper andra kommer de att göra vad som helst för att verkligen hjälpa dig."

Jag vet att jag har sagt det förr, men det tåls att upprepas. Jag älskar Robin Sharmas sunda och härliga inställning till livet! Nu har han skrivit ännu en berättelse och den handlar om en kille som arbetar i en bokhandel och som inte är nöjd med livet. Han får hjälp och vägledning av fyra helt olika personer: en städerska, en slalomåkare, en trädgårdsmästare och en massör. De ger honom råd och verktyg till att bli en ledare utan titel. Ledare? Visst låter det stort, och det är det. Men inte på det sättet som de flesta tror utan det handlar om att plocka fram ledaren inom dig oavsett vilket jobb du har.
Den här boken tycker jag hänger i hop med Greatness Guide, som jag har skrivit om här, de kompletterar varandra på ett bra sätt. Det är min önskan och förhoppning att fler och fler läser Robin Sharmas böcker. Det här är inget flum utan konkreta tips och vägledning i personlig utveckling.
Alla kan vi bli ledare utan titel!

Första meningen i boken: "Vi föds alla till genier."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥

Originaltitel: The leader who had no title
Översättare: Helena Hansson
Förlag: Natur & Kultur
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 201106
Antal sidor: 254
ISBN10: 9127127273
ISBN13: 9789127127272

3 kommentarer:

Boklusen sa...

Jag håller på med en annan av honom just nu som du rekommenderat mig och jag gillar den!!!

Katja sa...

blev så glad av att hitta din blogg . har du läst något av theodore kallifatides ? jag rekomenderar en kvinna att älska

Cicci sa...

Katja:Vad roligt att du gillade min blogg. :-) Ja, jag har läst Kalifatides, men det var väldigt längesedan. Jag tyckte om hans böcker. Tack för tipset! Skall låna den på bibblan nästa gång. :-)