tisdag 20 november 2012

Änglarnas tecken av Danielle Trussoni


Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Om sommaren brukade hennes fönster svettas så att det kändes som om världen utanför var en ångande regnskog; på vintern slog frostblommor ut på glasrutorna, och då kunde hon nästan föreställa sig en grupp pingviner komma vaggande utanför."
"Hans bara överkropp var slät, utan navel eller bröstvårtor, huden var så vit att den tycktes gjord av vax."
"Gulnade av ålder, spröda mellan hans fingrar, gav de ifrån sig ett lätt damm, som om han hade vidrört vingarna på en mal."
"Vägen som sträckte sig framför honom till synes utan slut, den kalla vinden, den ofattbart fula omgivningen - det var som om han hade ramlat rätt in i ett mardrömsaktigt postindustriellt konstverk."
"Dag efter dag åt, bad, städade och vilade systrarna tillsammans, så att även den mista förändring i en systers inre tillstånd överfördes till resten av gruppen som elektrisk ström i en osynlig ledning."
"Den gigantiska ekdörren som förband kyrkan med klostret stod öppen natt och dag, likt en jättestor hungrig mun."
"Varelserna var vackra och skrämmande på samma gång. De var strålande vidunder."
"De upproriska änglarna var också förmögna till ett mycket mänskligt slag av kärlek - de älskade himlastormande, blint, utan tanke på konsekvenserna."

När man läser vissa böcker så tycker man att de är ok när man läser dem, men först när man har läst färdigt dem så tycker man att de faktiskt är rätt bra ändå. Känner ni igen er? Det här är en sådan bok.

Handlingen utspelar sig både i nutid i New York och i Paris under andra världskriget. I Paris studerade två unga kvinnor angelologi tillsammans. När man studerar angelologi studerar man änglar och ägnar sig åt forskning och utgrävningar för att lära sig mer om änglar. Änglarna lever mitt i samhället med människorna men de är inte alltid goda, snarare tvärt om. Nefelim, som är en blandning av människor och änglar, kan man bland annat finna bland nazisterna under andra världskriget. Under en utgrävning hittas ett föremål som är oerhört mäktigt och angelologerna bestämmer sig för att gömma det. De två unga kvinnorna i Paris är delaktiga i omhändertagandet av föremålet  men skiljs därefter åt under kriget men deras olika historier kommer att sammanflätas i dagens New York. Många vill åt det mäktiga föremålet och en jakt på liv och död börjar. Hemligheter uppdagas och hemliga meddelande ska tydas för att finna föremålet.

Jag skulle gärna vilja ge den här boken ett högre betyg för den är faktiskt bra, men den är lite "rörig". Inte för att den är direkt svårläst men den känns krånglig och lite omständig fast ändå är den bra. Lite motsägelsefullt kanske, men så tycker jag att den är. Jag gillar kloster, nunnor, arkeologi, änglar m.m. vilket är en bra förutsättning för den här boken, men tyvärr nådde den inte lika högt som mina förväntningar.
I början av nästa år kommer del två, Angelopolis. Jag kommer troligtvis att läsa den eftersom slutet kändes som början på något nytt...
Är du sugen på att bli en angelolog? Klicka då in på den här sidan.

Första meningen i boken: "Angelologerna undersökte kroppen."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥+

Originaltitel: Angelology
Författare: Danielle Trussoni
Översättare: Karin Andrae
Förlag: Damm förlag
Bandtyp: Inbunden
Språk: Svenska
Utgiven: 201008
Antal sidor: 479
ISBN10: 9173517127
ISBN13: 9789173517126

Läs vad andra bloggare skrivit om boken:
Boktokig, Boktipsbloggen, Beas bokhylla, Fiktiviteter, Boktoka och Hyllan 


Finns även i andra format:
På engelska:
                                        
Angelology
Inbunden

 

2 kommentarer:

veronica sa...

lite sugen på den vart man då:)

Nilmas Bokhylla sa...

Hm, låter lite intressant faktiskt! Men ogillar röriga böcker..

SV: Ah, låter bra! Hoppas den är bra då och att man får läsa en recension sen :)