lördag 15 december 2012

Själlös av Gail Carriger

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Övernaturlig väsen som vampyrer, varulvar och spöken, fanns till på grund av ett själsligt överflöd. De hade helt enkelt så mycket av den varan att själen vägrade dö."
"Bland vampyrer ansågs läspning vara höjden av vulgaritet."
"Många män hade jämfört sitt första möte med henne med att ta en klunk av mycket stark konjak när man hade förväntat sig fruktjuice - alltså något som kom som en total överraskning och lämnande en brännande eftersmak."
"Att få upplysningar om Alexia när hon inte ville berätta något var, som att försöka klämma blod ur ett spöke."
"Det fanns inget lustigare än att se en vampyr försöka härma en varulv."
"Han vaknade precis före nio och kände sig genast som en ny människa - eller i alla fall så mycket människa som man kunde när man var varulv."
"Huggtänderna blev synliga igen. De var långa och smala, nästan som sylar, med vad som såg ut som hullingförsedda spetsar."
"Hennes pragmatiska, övermänskliga jag analyserade situationen och insåg att hon definitivt kunde lära sig att älska hur han smakade, som en dyr fransk soppa, mörk och fyllig."
"Märkligt ställe, det där landet på andra sidan havet, där religion och rikedom var det som räknades och historia och ålder inte betydde någonting."
"Miss Tarabotti fick uppfattningen att han skulle ha blivit vit i ansiktet om han inte redan varit varmpyrblek."

I viktorianska London lever människor, övernaturliga och övermäskliga sida vid sida. Bland de övernaturliga finns det vampyrer, varulvar och spöken. Miss Alexia Tarabotti däremot är född utan själ och tillhör de sk. övermänskliga. När en övernaturlig varelse rör vid henne så kommer lite av deras mänsklighet tillbaka för ett ögonblick. Under en bal dödar Miss Alexia en vampyr med sin hårnål och sitt paraply och Lord Maccon och professor Lyall från ROF (Registeringsverket för Onaturliga Företeelser) är snart på plats för att utreda vad som hänt. Miss Alexia har en stark personlighet och älskar sina paraplyn, att dricka te, är intresserad av den senaste vetenskapen och dessutom hamnar hon mitt i centrum av en rad oförklarliga händelser som sätts igång i och med att hon dödar vampyren på balen.

Själlös är som en god karamell som man vill suga på länge, samtidigt som man får mersmak och vill ha mer.  Jag ville gotta mig och stanna kvar i den goa känslan boken gav mig, samtidigt som jag vill slänga mig över fortsättningen. Jag valde dock att sansa mig och vänta lite med nästa bok tills efter jul.
Kärleksscenerna i boken är riktigt bra. De är romantiska och samtidigt väldigt sexiga, så släng dig i väggen Mr Grey (Fifty Shades of Grey) och välkommen Lord Maccon. :-)
Det här är första boken i en serie av fem böcker därav två finns översatt till svenska och den tredje kommer under våren 2013. Den här får dock inte riktigt fullt betyg eftersom den var lite trög i starten, dock inte svårläst utan endast lite seg.

Första meningen i boken: "Miss Alexia Tarabotti hade inte roligt."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥+

Originaltitel: Soulless
Översättare: Lena Karlin
Förlag: Styxx fantasy
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 201204
Antal sidor: 364
ISBN10: 9173552275
ISBN13: 9789173552271

Läs vad andra bloggare skrivit om boken:

Schitzo-cookie´s bokblogg, Yogasmurfen, Tessans bokblogg, Pocketlover, Nilmas bokhylla, thecuriouscase ofthebooksVår bokvärld, Bookis, beasbokhylla och Swedish Zombie

På engelska:

Soulless
Pocket


Inga kommentarer: