söndag 28 november 2010

Bortom the Secret av Lisa Love

"Hur känner man skillnad på en andlig önskning och en självisk önskning?"
"Andligt överflöd är ett överflöd av andlig visdom och insikter. Det innefattar ett överflöd av andliga egenskaper som tålamod, kärlek, medkänsla, mognad, uppskattning, intelligens, harmoni, inre frid, glädje och en hängivenhet gentemot det som ofta kallas det goda, det sanna och det sköna."
"Kalla det upplysning, självförverkligande, enhetsmedvetande, enhet eller att uppfyllas av den Helige Ande. Oavsett vad vi kallar det leder det till insikten att du inte är här för att konsumera utan för att bidra."
"Alla har ett ego - den där delen av oss själva som är helt fokuserad på våra behov, önskningar, tankar, känslor, talanger, berättelser och begär i världen.
"Kärleken öppnar medas rädslan stänger."
"Din själ är bron mellan egot och Anden."
"Njut av bostäderna, bilarna, kläderna, hälsan och semestermålen, men identifiera dig inte med dem."
"Träna sinnet att gå in i tysnaden så att det kan kan höra själen."
"Att lära sig att vara ensam utan att känna sig ensam är viktigt för den andliga utvecklingen."

Om man har läst The Secret - hemligheten av Rhonda Byrne och tycker om den men känner att det saknas någon djupare mening så är det här en bok att läsa. Den tar upp det andliga perspektivet på attraktionslagen. Det är en bok om andlig utveckling som är uppdelad efter tio steg. Lisa Love ger konkreta tips och övningar på hur man kan gå till väga. Jag är själv inte så intresserad av steg-för-steg böcker men det höga betyget får den på grund av innehållet och budskapet med boken. Författaren ger många tips på filmer och böcker i boken och det hade underlättat om det funnits någon lista i slutet av boken över alla de olika titlar hon nämner.

Första meningen i boken: "Det är häpnandsväckande att det har gått tjugo år sedan jag först hörde talas om attraktionslagen."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥

Originaltitel: Beyond the Secret
Översättare: Cicci Lyckow Bäckman
Förlag: Ica Bokförlag
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 201001
Antal sidor: 218
ISBN10: 9153432096
ISBN13: 9789153432098

1 kommentar:

Unknown sa...

Jag tyckte "The secret" var riktig bra :)