fredag 25 mars 2011

Resehandbok för singlar av Liz Tuccillo

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Man vet aldrig vilken kväll det är man träffar mannen som kommer att förändra ens liv."
"Någon som älskar mig ändå. Inte för att det är villkorslös kärlek, utan för att han faktiskt känner mig och har kommit fram till att mina spännande tankar och min heta kropp kanske är värda att ha trots mina minde goda sidor."
"Det är som i verkligheten. Det finns komplikationer. Det är så det är i livet."
"Det kanske bara handlar om ödet och turen. Och ödet och turen behöver ingen hjälp på traven."
"Det luktar gamalt och jordigt. Europeiskt. Jag älskar det."
"När man höll någon i handen betydde det att man var hans. Inte på något djupt, oåterkalligt sätt, men för stunden hörde man i hop med någon."
"För i bland när man har simmat runt, runt i en stor svart sjö, så känns det bra att sitta på en klippa och sola sig en stund."
"Det är ju kärlek, för guds skull. Det är ett mirakel. Inget annat spelar någon roll."
"Varje gång jag säger "tack" när någon säger att jag ser mycket yngre ut, så tänker jag alltid: vi har just båda bekräftat att det är något fult för en kvinna att vara gammal."
"Vi stöter på dem, vi slåss om dem och vi jagar efter dem."
"Hon var en sådan människa som alla ville vara tillsammans med och när det kommer till kritan så är folk som är positiva och optimistiska helt enkelt mer attraktiva än folk som är negativa och pessimistiska."

Det var ett bra tag sedan jag läste en chic lit bok. Det är inte min favoritgenre men jag tycker att det kan var kul att läsa emellanåt. Den här fastnade jag för eftersom det inte enbart var de vanliga ingredienserna om en singelkvinna i trettiofem års åldern mitt i karriären men utan man m.m. Det som skiljer den här boken från andra chiclit böcker är att allt det där utspelar sig som vanligt, men i olika länder och kulturer. Vi får följa huvudpersonen runt om i världen för att se om det är likadant överallt i världen. Vi nordbor blir representrade av Island. Jag gillar boken, men ibland blir det lite för mycket av allt. Men på det stora hela så är den en helt ok chic lit bok med en del riktigt roliga händelser som t.ex. när en av tjejerna inser att killen hon dejtar inte är så intresserad av henne längre. Hon bestämmer sig då för att ge igen...

Första meningen i boken: "JAG VILL BARA HA KUL!"

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥
 
Originaltitel: How to Be Single

Översättare: Ylva Stålmarck
Förlag: Pocketförlaget
Bandtyp: Pocket
Utgiven: 201005
Antal sidor: 368
ISBN10: 9186369342
ISBN13: 9789186369347

2 kommentarer:

Fröken S sa...

Det är alltid kul att hitta chicklits som sticker ut lite och inte är typiska shopoholicböcker. Chicklit är ganska skönt att varva med ibland för att få något lättsamt som man vet slutar bra.

Hanneles bok-paradis sa...

Resehandböcker kan vara hur kul som helst..