tisdag 24 maj 2011

Boken om änglar av Andreas Palmaer

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Det finns människor som ser änglar när de är rädda. Änglarna hjälper dem i svåra stunder. Det finns inga bevis för att änglar finns. Men det finns heller inga bevis för att de inte finns."
"Ängel betyder budbärare. Änglarna kommer till människor med meddelanden från Gud."
"Skyddsängeln är osynlig men kan visa sig om den vill. Den kämpar för dig. Den tröstar dig om du har ont. Den håller dig i handen när du är rädd. Den som har en skyddsängel är aldrig riktigt ensam."
"Änglarna som sjunger för Gud kallas serafer. De sjunger samma sång hela tiden."
"En ängel måste alltid lyda Gud. Ändå finns det änglar som inte följer honom. De kallas för fallna änglar, eller demoner, och Gud förlåter de aldrig."
"Vissa tror att vi har en demon och en ängel som viskar råd i våra öron. Lyssnar vi på demonen så väljer vi fel. Ängeln leder oss rätt."

Det här är en härlig bok om änglar. Det är en blandning av fakta och små berättelser med en nypa humor. Bilderna i boken är svartvita och även de är lite humoristiska. Bilderna är illustrerade av Amanda Eriksson. Jag ställer mig dock lite tveksam till själva "faktan" i boken. Bland annat så står det att det endast finns tre ärkeänglar, men det stämmer väl inte. När det är en faktabok så tycker jag att det bör finnas en källförteckning i slutet, annars så får man känslan av att författaren hittat på alltihop eller att det är hörsägen. Källförteckning saknas men en lista på tips om andra böcker om änglar finns, vilket är ett plus. Den här boken passar de som är nyfikna på änglar eller tycker mycket om änglar.

Första meningen i boken: "Natten är svart och kall."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥

Illustratör: Amanda Eriksson
Förlag: Alfabeta
Serie: Lättläst fakta
Bandtyp: Kartonnage
Utgiven: 201103
Antal sidor: 56
ISBN10: 9150113186
ISBN13: 9789150113181

Inga kommentarer: