fredag 24 juni 2011

Greatness guide av Robin Sharma

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Som du lever dina timmar, så bygger du upp dina år. Som du lever dina dagar, så skapar du ditt liv."
"Misslyckanden är en oumbärlig ingrediens i varje stordåd."
"Einstein definierar galenskap som att fortsätta göra samma sak och förvänta sig ett annorlunda resultat."
"Det enda fatala misslyckandet, det enda som egentligen kan räknas som ett misslyckande, det är i mina ögon att aldrig försöka, aldrig drömma, aldrig våga. Den stora risken är att leva riskfritt."
"Om du vill bli lyckligare, gör mer av det som gör dig lycklig."
"Livet gynnar de hängivna."
"Fokus plus daglig förbättring plus tid är lika med geni. Ta den formeln djupt till ditt hjärta och ditt liv blir aldrig mer som förr."
"Människor agerar när deras känslor blir berörda."
"Vad jag menar är att alla i organisationen måste veta sin plats, känna sin roll och sedan spela den rollen fullt ut - precis som en ledare skulle göra."
"Vi ser inte världen som den är, utan vi ser världen som vi är."
"Ditt tänkande skapar din verklighet."
"Om du tillhör hjorden och tänker och handlar precis som alla andra, då är du ingen ledare - du är en efterföljare. Och det är inte roligt."
"Att vara ledare handlar inte om att vara omtyckt. Det handlar om att göra det rätta."
"Så älska vad du har. Och satsa sedan på det du vill. Njut av klättringen uppför berget. Men förlora aldrig toppen ur sikte."
"Håll dig till den grund som du i själ och hjärta vet är sann och du kommer att klara dig fint."
"Det som skiljer människor med extraordinär karaktär från oss andra, är hur de reagerar när livet sätter ett av sina ofrånkomliga krokben. De bryter inte samman och de ger inte upp. De gräver djupt inom sig själva och lyfter rent av fram mer av det högsta inom sig."
"Att skylla på andra är att ursäkta sig själv."
"Varje utmaning är ingenting annat än en möjlighet till förändring."
"De enda människor som inte har några problem, det är de som redan är döda."
"Så länge som du varje dag lär dig något nytt, fortsätter att flytta fram dina gränser och vässa dina tankar, så kan du omöjligen bli gammal och vissen."

Jag äskar verkligen Robin Sharmas sunda och härliga inställning till livet och alla de tips som han delar med sig av. I den här boken tar han bland annat upp att vi alla kan vara ledare och att vi bör vara det. Han riktar sig alltså främst till yrkesarbetande i den här boken. Men med ledare så menar han inte att du behöver ha titeln "chef" utan du kan vara en ledare ändå. Han ger flera konkreta tips på hur man kan bli en ledare. Även den här boken är indelad i 101 kapitel precis som "Vem gråter vid din grav?"  och den påminner en del om den men nu är det mer fokus på yrkesmässig framgång. Har man läst hans tidigare böcker så är det en hel del som kommer igen, men jag tycker inte att det blir tjatigt utan mer "just det, så var det ju". Han vill att alla skall leva sitt liv fullt ut och det genom bland annat: äta sunt, motionera mera, skriva dagbok, läsa böcker m.m. Jag rekommenderar den här boken starkt till alla som vill nå yrkesmässig framgång och främst till dem som har ett yrke där de arbetar med att leda en organisation eller liknande.

Första meningen i boken: "I medierna framställs jag ibland som en sorts framgångs- eller självhjälpsguru."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Översättare: Erik Nisser
Förlag: Natur & Kultur
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 201008
Antal sidor: 240
ISBN10: 9127127419
ISBN13: 9789127127418

Läs vad andra bloggare skrivit om den:
Karin Nilsson, Be happy

Inga kommentarer: