onsdag 26 juni 2013

De hemliga breven från munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma

Köp den på Adlibris,
Bokus eller CDON
Jag verkligen älskar Robin Sharmas böcker!
Han har ett sådant sunt förhållningssätt till livet och skriver om det på ett lättsamt sätt.  Det här är tredje boken om Munken som sålde sin Ferrari, men den är fristående och bygger inte på de andra böckerna. Jag tycker dock att man i alla fall ska ha läst första boken så man känner till historien om "Munken". Jag har skrivit om dem här:
Julian (munken) ger sin systerson Jonathan i uppdrag att hämta ett antal talismaner runt om i världen. Jonathan är mycket tveksam till att åta sig uppdraget eftersom han inte kan vara borta från sitt jobb. Han stressar oerhört mycket och han prioriterar helt fel hela tiden. Istället för att ägna tid åt sin son när han träffar honom sitter han vid datorn eller skriver sms. Till slut bestämmer han sig för att hjälpa Julian och det blir inte bara en resa till många fantastiska platser på jorden utan givetvis gör Jonathan även en personlig resa. Platser han besöker är bl.a. Istanbul, Paris, Barcelona, Buenos Aires och Shanghai Hai.

Det här är en skönlitterär bok och samtidigt en bok om personlig- och andlig utveckling plus att man får ta del av de olika platserna i boken, en sorts resebok. Att människor inte värdesätter det de har och bara vill ha mer hela tiden samtidigt som de är olyckliga är säkert inte så ovanligt, men chansen att just de personerna läser den här boken tror jag tyvärr är väldigt liten. För de är just de personerna som bör läsa den här boken. Men det är klart, det räcker att en läser den och inser vad som är viktigt i livet. För det är inte att jobba dygnet om och tjäna en massa pengar!!! Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om att jag tycker att alla borde läsa någon bok av Robin Sharma för hans livsfilosofi är oerhört enkel och sund.

Första meningen i boken: "Det var en sådan där morgon när man önskar att dagen hade varit slut redan innan tio minuter av den hade gått."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥+

Originaltitel: TheSecret Letters of the Monk who sold his Ferrari
Författare: Robin Sharma
Översättare: Elisabet Fredholm
Förlag: Natur & Kultur
Bandtyp: Inbunden
Språk: Svenska 
Utgiven: 201209
Antal sidor: 203
ISBN10: 9127133087
ISBN13: 9789127133082

Läs vad andra bloggare skrivit om den:
Bokkis

Finns även i andra format:
På engelska:

Inga kommentarer: