tisdag 30 mars 2010

Hypnotisören av Lars Kepler

En person hittas mördad i ett omklädningsrum på idrottsgården , två personer hittas brutalt mördade och en pojke hittas svårt skadad i sitt hem, alla tillhörandes samma familj. Då pojken är den enda överlevande så vill kriminalkomisarien Joona Linna så snart som möjligt förhöra honom. Det framkommer även att det finns en syster till som de befarar att mördaren letar efter. Det är bråttom med att förhöra pojken, men enligt läkaren så kan han inte förhöras på veckor. Erik Maria Bark blir kallad till sjukhuset för att hypnotisera pojken för att få fram ett signaliment på mördaren. Erik har dock lovat att aldrig mer hypnotisera, men gör ett undantag den här gången. Detta är bara början på en rad händelser som vävs samman.

Lars Kepler är en pseudonym för paret Alexander och Alexandra Coelho Ahndoril. När boken kom ut så var det ett stort mediapådrag om vem det var som låg bakom pseudonymen. Bra marknadsföring!

Jag kan inte riktigt bestämma mig om vad jag tycker om boken. Ibland känns den riktigt spännande och bra för att sen kännas riktigt usel. Men visst får den godkänt, men inte så mycket mer.

Författare: Lars Kepler
Uppläsare: Peter Andersson
Förlag: Bonnier Audio
Bandtyp: MP3
Utgiven: 200907
ISBN10: 9173483435
ISBN13: 9789173483438

Inga kommentarer: