torsdag 13 maj 2010

Den vita liljan av Elisabeth Nemert

Den här berättelsen handlar om Catherina och utspelar sig i slutet av 1400-talet i Italien. Hennes mamma dog i barnsäng och vars sista önskan var att Catherina skulle växa upp hos sin farbror Antonio och hans hustru, eftersom Caterinas pappa var en känslokall man. Hon får en liten annorlunda uppfostran för att vara kvinna. Hon lär sig både att rida och att fäktas. Hon är även väldigt skicklig på att teckna och måla. Men när sedan hennes fosterfar dör så skickas hon hem till sin biologiske far. Han bestämmer sig för att gifta bort henne med en man för ett stycke land. Men i och med Catherinas hemkomst så börjar han förändras och när han väl har gift bort sin dotter så inser han att han har begått sitt livs största misstag. Mannen som han gifte bort sin dotter med visar sig vara en mycket grym och hänsynslös man.

Om man tycker om Elisabeth Nemerts böcker så kommer man att älska den här. Det är en historisk roman med mycket andliga tankar i. Elisabeths böcker bygger mycket på "utan mörker inget ljus", som det även är i det verkliga livet. Personligen så kan jag känna en viss trygghet och glädje när jag läser hennes böcker för de ger mig hopp på något sätt plus att jag gillar historiska romaner.Alltså för min del en riktig feel good roman!

Uppläsare: Louise Raeder
Förlag: Earbooks AB
Bandtyp: CD-bok
Utgiven: 200610
ISBN10: 9185553301
ISBN13: 9789185553303

3 kommentarer:

Flygaren sa...

Jag har precis lyssnat klart på Ödets hav och älskade den. Ska försöka få tag i ditt exemplar snarast möjligt.

Cicci sa...

Av alla böcker av Elisabeth Nemert så tyckte jag mest om "Bortom stjärnan". Om du inte läst den så rekommenderar jag den varmt. :-)

Emma sa...

Ah, henne har jag inte last, men jag maste difinitivt prova!