tisdag 5 oktober 2010

Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elizabeth Gilbert

Köp den på Adlibris
"Att skaffa barn är som att skaffa sig en tatuering i ansiktet. Man måste vara bergsäker på att det är så man vill ha det innan man sätter i gång."
"Den här staden är så vaken och levande, så uppklädd och sexig i solskenet."
"Jag har träffat andra som helst inte alls vill tala om sin religiösa anknytning, och det kan man knappt klandra dem för i denna stridslystna värld."
"Känslorna är slavar under tankarna, och själv är man slav under känslorna."
"Precis som man kan skriva så att det bokstavligen är sant eller poetiskt sant, så har människan en bokstavlig anatomi och en poetisk anatomi. Den ena syns, den andra syns inte. Den ena består av ben och tänder och muskler och hud, den andra består av energi minne och tro. Men båda är lika sanna"
"En verklig själsfrände är kanske den viktigaste människa du träffar här i livet, för det är nån som river ner dina murar och ger dig en spark så att du vaknar."
"Om man ränner efter livet med andan i halsen så springer man ihjäl sig till sist."
"Förbittring är för själen vad rökning är för lungorna. Redan ett enda bloss är skadligt."
"Att söka lyckan är inte bara bra för en själv utan också en generös gåva till omvärlden. När man röjer undan allt elände kommer man ur vägen. Man slutar att vara ett hinder för både sig själv och andra. Först då blir man fri att tjäna och uppskatta andra människor."

Första meningen i boken: ”Om bara Giovanni ville kyssa mig.”

Det här är andra gången som jag läser boken. Jag tycker lika mycket om den nu som jag gjorde första gången. Tänkte gå och se filmen till helgen och ville ha läst boken en gång till innan. Boken är en blandning mellan Bridget Jones och Paulo Coelho enligt min mening. Den är rolig och samtidigt så är den full med andliga budskap. En riktig "må bra" bok med andra ord.

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Originaltitel: Eat, Pray, Love
Översättare: Carla Wiberg
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Bandtyp: Pocket
Utgiven: 200806
Antal sidor: 339
ISBN10: 9100119547
ISBN13: 9789100119546

3 kommentarer:

Boktokig Eva Boström sa...

Nu vill jag ju läsa boken ännu mer!

Emmas Bokhylla sa...

Du har helt ratt, jag maste ge den en chans!

Jag tror att du kommer att gilla filmen, den lamnade en skont eftersmak (kan man saga sa om film?) nar man gick ut fran biografen!

Och tack for att du gillar att hora om Afrika,jag blir jatteglad av det!

tjidtjie /maddis / madde / madeleine sa...

Håller med precis om att boken är en blandning mellan Bridged Jones å Paulo Coelho, så klockrent. Älskar oxå boken och kommer att vara en av de böcker man vill äga. Nu vill jag se filmen (tror jag) om den nu inte förstör känslan av boken!? Tveksam till Julia Roberts som huvudperson. Bra skrivet du!