lördag 2 oktober 2010

Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? av Nisse Simonson

Köp den på Adlibris
"Lyckan kommer inifrån. Från vår egen inställning och våra egna tankar. Olycklig blir den som tror att all lycka kommer utifrån."
"På samma sätt som man kan säga att varje tanke påverkar vår kropp och vårt immunsystem så har forskarna med ny teknik kunnat visa att våra tankar påverkar hjärnans struktur."
"Det är värt att notera att 30 procent av alla patienter inlagda på sjukhus befinner sig där på grund av biverkningar av mediciner."
"Den enda ensamheten man kan föredra är ensamheten med en god bok."
"För vår rent psykiska hälsas skull måste vi börja välja bort allt våld och elände."
"Världen är som den är. Vi mår som vi väljer att leva i den."

Första meningen i boken: "Den moderna människan beskrivs ofta som allt olyckligare."

Det här är en bok som jag personligen tycker att alla borde läsa. Den är oerhört lättläst men med ett stort innehåll. Jag har tidigare sett Nisse hålla föredrag och det är en fantastisk härlig och glädjespridande man som har så mycket bra att säga. LÄS DEN!

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Förlag: Brombergs
Bandtyp: Pocket
Utgiven: 200909
Antal sidor: 140
ISBN10: 9173372277
ISBN13: 9789173372275

2 kommentarer:

Pia sa...

Den boken har jag kikat på några gånger och jag är lite nyfiken på att läsa den.

violen sa...

Hm, ja vi tycker ju verkligen olika. Jag kände att författaren hade för lite empati för just psykiska problem. Mycket av det han skrev ligger det ju nånting i och som jag sa, jag har läst det förut och tror att det kan fungera i många fall. Boken kändes lite väl biografisk, typ att han gått i sina egna skor men inte riktigt i andras. Att banta är svårt, det vet han, men att skriva ut motion och fettfri kost åt sig själv, det gör han inte.