lördag 15 januari 2011

Litteraturvetenskap för hela slanten!

Under vårterminen kommer jag att läsa 30 hp Litteraturvetenskap på Dalarnas högskola på distans. Först ut är Från Oidipus till Sopranos. Den västerländska scenkonstens utveckling.7,5 hp. Det blir en hel del klassisk litteratur så som Hamlet, Othello m.m. Sedan blir det Lyrik 7,5 hp , Barn- och ungdomslitteratur 7,5 hp och Populärlitteratur 7,5 hp. Jag har dock en vecka kvar på min "gamla" kurs kvar som innebär en opponering, inlämning av min portfolio och en skriven text om min blivande yrkesroll.
Efter att 30 hp Litteraturvetenskap är avklarade är det sommar. Härligt!!!
Vad skall jag läsa då?
Jag kommer att söka Disney – film, litteratur och fenomen, 7,5 hp och Mytologins värld. En religionshistorisk introduktion., 7,5 hp. och hoppas jag kommer in på dem. Annars blir det några andra trevliga kurser i litteraturvetenskap. På sommaren så vill jag gärna läsa lite "roliga" kurser och förhoppningsvis kommer jag att ha lite nytta av dem i mitt blivade yrke som lärare. :-)

5 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

sån spännande vår du kommer att få

violen sa...

Åh så roligt du kommer att ha det! Lycka till med den underbara läsningen.......

BokMamma sa...

Var inne och tittade på litteraturlistan, intressant att se vilka böcker de väljer. Har själv läst litteraturvetenskap fast det var ett antal år sedan.

Lycka till med kursen!

Cecilia Bergman sa...

Jag läst litteraturvetenskap i Dalarna för lääääängesen. Bästa kursen ever! Avundsjuk!

Boktradition sa...

Verkar superkul! Särskilt den klassiska litteraturen, ska nog till en kurs om jag någonsin ska komma igång med att läsa hamlet. Känns som typiska böcker man vill kunna diskutera under läsningens gång för att riktigt kunna ta dem till sig

Tack för tipset om Disney.. kanske söker till den med :), har inte hunnit börja tänka på sommarkurserna än