söndag 16 januari 2011

Nostalgi-utmaning

Vad sägs om en utmaning som går ut på att läsa böcker som du en gång i tiden älskat?

Ge dem lite utrymme bland alla andra böcker och även här i bloggvärlden. Den boken som du älskade att läsa kanske inte ens finns att få tag i längre.Genom att läsa dem igen och skriva om dem så får andra möjlighet att läsa om dem och eventuellt vilja läsa dem igen. De kommer alltså fortsätta att leva vidare! :-)

Jag tänkte att det skulle vara en utmaning där man läser fyra böcker under ett år. Därefter så skriver man om dem på sin blogg och skickar i väg en kommentar till mig så sammanställer jag alla våra nostalgiböcker.

Verkar det intressat?

Skriv i så fall en kommentar och en länk till er blogg där ni skrivit ner vilka fyra böcker ni tänkt att läsa. Jag sammanställer en deltagarlista den 31 januari, man kan givetvis hoppa på i efterhand (då lägger jag bara till er).

7 kommentarer:

violen sa...

Låter onekligen intressant och som en kul utmaning även om jag nästan aldrig läser om böcker, det finns alldeles för många nya att sätta ögonen i!
I fjol läste jag dock På stranden av Nevil Shute som är och förblir den bok jag läst flest gånger, mer än tio som tonåring....
Kommer jag på fler så hakar jag på........annars "Så många böcker så lite tid"......

Boktradition sa...

Jag vill gärna vara med :)

4a böcker jag kommer att tänka på nu direkt som jag vill läsa om är

Enders Spel
Isis - hotad planet
Titus tronföljaren
Liftarens guide till galaxen

Är dock rädd att mitt deltagande kanske blir mest i tanken, men fyra böcker på ett år låter trots allt inte omöjligt, och jag "vet" ju att de är bra (vad jag minns)...ska ialla fall försöka få in dem!

Emmas Bokhylla sa...

Jag vill jattegarna vara med! Jag alskar att lasa bocker jag gillade nar jag var yngre! Mste dock fundera pa exakt vilka bocker jag skall lasa...

Annika sa...

Om det inte vore för att jag är med i så många utmaningar redan så hade jag hakat på den här. Men man kanske kan haka på i augusti då två utmaningar har tagit slut?!

Cicci sa...

Va kul att vi blir några stycken i alla fall! :-)
Annika: Självklart kan du haka på i augusti.
Huvudsaken är att läsa fyra böcker under året som vi har tyckt så mycket om (och forfarande kanske gör, det återstår att se :-)
Skall bli roligt att läsa om alla nostalgiböcker. :-)

Lexie sa...

Hejsan!
Jag tävlar ut andra boken i bokserien Pretty Little Liars och skulle bli glad om du ville ställa upp och tävla om den.
Länken till inlägget är: http://lexielinde.blogg.se/2011/february/vinn-andra-boken-i-serien-pretty-little-liars.html
Ha en bra dag!

Emmas Bokhylla sa...

Du, jag funderar fortfarande over vilka 4 bocker jag skall lasa...

Jag har hittills bara kommit fram till en, Jostein Gaarders "Spelkortsmysteriet" (fast pa engelska). Ar det okej om jag aterkommer med de andra tre?