lördag 7 april 2012

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon

Köp den på Adlibris
eller på Bokus

"Att bli sviken, att förlora jobbet och att hitta sitt första grå hårstrå var tre onda ting i sig. Men att de sammanföll i tiden blev för mycket till och med för en som var van vid att framlägga även usla fakta på ett tilltalande sätt."
"Det kändes som han såg rakt igenom henne och förstod att hon var en kvinna som inte ens kunde sköta krukväxterna ordentligt."
"Ett tidigt klimakteriesymtom, tänkte hon dystert. Att bli hjärtnupen för en hunds skull."
"Det är fördelen med hundar - deras kärlek är väldigt rak och handfast. En promenad, lite mat och så bingen."
"Hans hand kändes stor och grov mot hennes egen släta, lena hud."
"Vita hundhår svävade sakta uppför hennes ben och lade sig till ro på hennes kjol som bara tålde kemtvätt."
"Nu för tiden var han mindre av en kärlekshjälte och mera av en spermiekurir."
"Det var vad hennes inre jag verkligen önskade sig: mattor utan förrädiska stenhårda legobitar och ett badkar utan smutsränder."
"För första gången på flera dagar ledde en tanke vidare till en annan i stället för att vandra runt, runt i en snäv cirkel."
"Nog hade hon varit en destruktiv katta alltid, men det enda hem hon lyckats splittra var sitt eget."
"För dem fanns det bara två alternativ - antingen var hon en frigid sexhatare eller också en egotrippad karriärkvinna."
"Snygg, smart och självsäker. En kavaljer som kunde skaffa en taxi på tio sekunder mitt i ett ösregn och få sin dam i säng på nästan lika kort tid."
"En man med en hund faller alla för."
"Det var som en sällskapsklubb, men utan det prestationskrav som ibland gjorde hennes bokcirkel till en sådan prövning."

Det här är en underbar måbra-bok att bara njuta av. Har man en förkärlek till hundar så är det ett plus, annars så lär man nog börja fundera över det där med att skaffa hund.
Boken handlar om tre kvinnor och deras olika liv. Rachel ärver sin mosters hundpensionat och flyttar dit efter att ha levt ett karriärsliv i London. Zoe är en ensamstående mamma till två pojkar som kämpar med att få allt att fungera igen efter skilsmässan. Natalie är helt besatt av att skaffa barn och allt kretsar kring det. Dessa tre kvinnors liv vävs samman tack vare människans bästa vän: hunden.
Boken är en varm och härlig berättelse som verkligen får en att må bra. En person som väckte mitt intresse var den avlidna mostern som verkar vara en spännande människa. Henne hade jag velat läsa mer om.
Dock är karaktärerna i boken oerhört stereotypa, männen är riktiga män med väderbitna ansikten och som inte vågar visa sina riktiga känslor medans kvinnorna är oerhört kvinnliga och känslosamma. Ibland tycker jag det känns skönt att läsa en sådan bok där man från början vet hur det ska gå, att det inte kommer några obehagliga överraskningar. Det här är en sådan bok som känns trygg att läsa. Den kan få vem som helst att vilja flytta till landet och starta ett hundpensionat där det finns snygga och sexiga veterinärer och läkare. :-)

Första meningen i boken: "Första veckan i februari hade Rachel Fielding ett riktigt glamoröst jobb som PR-konsult för ett antal internetföretag, en älskare som gav henne blommor med jämna mellanrum och klädde sig snyggare än hon själv, städhjälp och en hy som var tre år yngre än hennes biologiska ålder, trettionio."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥

Översättare: Ann Björkhem
Formgivare: Helena Hammarström
Förlag: Bonnier Pocket
Bandtyp: Pocket
Utgiven: 201109
Antal sidor: 453
ISBN10: 9174292102
ISBN13: 9789174292107

Läs vad andra bloggare skrivit om den:
BokrecensionerNu, Zachan-the writer, Västmanländskans bokblogg, Bokflickorna, Cathrines bokblogg, Malins bokblogg, Hyllan, En bok om dagen och Beas bokhylla,

2 kommentarer:

Malin sa...

Den är otroligt bra! Läste den också och gillade inte heller de stereotypa karaktärerna, men läs Lucy Dillon's andra: "hundar, hus och hjärtats längtan". Den är bättre!

Nilmas Bokhylla sa...

Jag är väldigt nyfiken på den boken!