fredag 8 mars 2013

Chanslös av Gail Carriger

Köp den på Adlibris,
Bokus eller CDON.
"Hon hade inte riktigt samma lungkapacitet som sin massiva make, men hon var inte heller något skört kvinnoblomster."
"Det var förbluffande - ena stunden löpte han fram på fyra rasar, i nästa stund knakade det i skelettet, pälsen drog sig tillbaka och han landade på knäna på kullerstenarna. Han låg på gatan, naken och flämtande."
"Varulvar var generellt mycket mindra vetenskapliga till sin läggning än vampyrer, om det inte gällde framsteg inom militära vapen."
"Det var något olycksbådande passionerat och vildsint över Nilen och dess omgivningar."
"Om de kom det minsta närmare skulle den dekadente vampyren känna närvaron av inkräktare, av larver han själv inte skapat."
"Alexia tänkte tillbaka på senaste gången hon varit i nära kontakt med sin make. Det hade kvidits och stönats en del vid det tillfället, om hon mindes rätt."
"Men å andra sidan visste man aldrig så noga med vampyrer. De hade när allt kom omkring dominerat modevärlden i flera årtionden, som ett indirekt påhopp på varulvarna och deras barbariska skepnadsbytande."
"Den kalla luften rusade förbi henne och kramade kärleksfullt om hennes ben, vilka nu bara skyddades av mameluckerna och inte alls vara vana vid att blottas på det viset."

Det här är andra boken i serien om Alexia Tarabotti så har du inte läst första delen så skippa det här inlägget och läs om vad jag skrivit om den första delen här.

Alexia (som är själlös) är numera gift med Lord Maccon (som är varulv) och det innebär även att hon blir alfahona till en flock varulvar. I London drabbas de övernaturliga av något fasansfullt, de är vanliga människor igen. Det är inom ett särskilt område detta sker och både Alexia och Lord Maccon måste undersöka vad det kan bero på, var och en på sitt sätt. Alexia jobbar nu mer åt drottningen medan Lord Maccon är chef över ROF, Registreringsverket för Onaturliga Företeelser. Lord Maccon ger sig oväntat av till Skottland och Alexia följer efter. Kan svaret på varför de övernaturliga mist sin förmåga finnas i de skottländska högländerna?

Jag gillar verkligen böckerna och Alexia men emellanåt är de lite sega, jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Den här börjar riktigt bra men så kommer det ett litet mittenparti som är lite segt för att mot slutet igen bli riktigt bra och dessutom sluta med en cliffhanger som gör att man bara måste läsa tredje boken. Böckerna är även riktigt snygga.

Första meningen i boken: "De är vad, sa du?"

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥

Originaltitel: Changeless
Översättare: Lena Karlin
Formgivare: Lauren Panepinto
Formgivare: Anna Henriksson
Förlag: Styxx fantasy
Serie: Alexia Tarabotti 2
Bandtyp: Inbunden
Språk: Svenska 
Utgiven: 201210
Antal sidor: 375
ISBN10: 9173552569
ISBN13: 9789173552561

Läs vad andra bloggare skrivit om den:
Bookis, Tessans bokblogg, Vår bokvärld, Thecuriouscaseofthebooks och Beas bokhylla

På engelska:

2 kommentarer:

Emmas Bokhylla sa...

Jag tänker fortfarande på att inverstera i ett boxset med hela serien. Har bara läst den första men den var tillräckligt bra för det!

Cicci sa...

Jag vill gärna ha boxen oxå! :-) Har även köpt första delen "Soulless" som manga och den verkar riktigt lovande.