söndag 21 juli 2013

Harry Potter fanfiction

Det finns även en app till Android
 med just Harry Potter fanfiction.
Min systerdotter har varit hos mig i helgen och hon läser hela tiden, alltid. MEN hon läser inte böcker, utan hon sitter med sin mobil och läser hela tiden. Jag försöker få henne att läsa annat, men icke. Det hon läser är Harry Potter fanfiction. Jag har själv inte läst någon fanfiction än, men bad henne tipsa om några av de bästa fanfiction om Harry Potter. Hon blev alldeles lyrisk och sa att det finns så många.
Här kommer i alla fall ett urval av fanfiction om Harry Potter på engelska:

Recnac Transfaerso
En dag när Harry är ute i trädgården (hos sin mugglarfamilj) och arbetar  frågar grannarna om han kan komma över och hjälpa dem i deras trädgård också. Självklart ställer Harry upp. Men när han väl är där så vill de inte ha hjälp med trädgården utan de vill prata med Harry eftersom de har sett att han blivit misshandlad av sin mugglarfamilj. De blir hans stora stöd i livet. En dag får han veta att pappan i familjen har cancer och Harry letar upp en trollformel som gör att han kan föra över cancern till sig själv istället...

The First Day
Det här är berättelsen om vad som hände första året efter det stora slaget om Hogwarts. Harry kämpar med sina egna skuldkänslor och George sörjer sin tvillingbror men vänskapen hjälper dem igenom den svåra året.

Truth
Fem år efter den hemska natten när Harrys föräldrar dödades ser Remus Lupin vem det är som egentligen förrådde Lily och James Potter till Voldemort. Han förstår då att Sirius Black sitter oskyldigt dömd i fängelse och ser till att han lyckas bli frigiven. Därefter uppfostrar Remus och Sirius själva Harry Potter.

Casting Moonshadows
Remus Lupin har en svår uppväxt och har svårt att få vänner men en natt när månen lyser starkt önskar han att han kan får några vänner. Önskan går i uppfyllelse och han blir vän med James Potter, Sirius Black och Peter Pettiegrew. Vänskapen med Sirius utvecklas till mer än bara vänskap...

Moment of impact
Harry Potter blir påkörd av en bil i början av sommaren och Dumbledore anser att Harry inte är säker hos sin mugglarfamilj. Dumbledore sänder iväg Harry tillsammans med professor Snape till en liten stuga på stranden, vilket gör att de lär känna varandra väl och det bildas ett stark band mellan dem som är svårt att bryta. Professor Snape blir Harrys mentor.

Ps. Jag skulle gärna vilja ha lite tips på böcker till min systerdotter som är sjutton år. Hon har lovat att läsa de böcker som tipsas till henne här, så tipsa på. ;-) Hon gillar Hungerspelen jätte mycket och även Twilight tyckte hon om. Hon är verkligen fast i Harry Potter träsket och moster börjar bli lite orolig och hoppas på bra tips! ;-) Ds.

1 kommentar:

Emmas Bokhylla sa...

Åh, vilka bra tips! Jag ska också börja kika mer på fanfiction! :-)

Hm... Tips. Kanske Werecat-serien av Rachel Vincent? Eller serierna av Cassandra Clare eller Marissa Meyer?