lördag 23 juli 2011

50 sätt att träffa den rätte av Lucy-Anne Holmes

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Medan jag gråter och minns rör jag på huvudet och när jag rör på huvudet blir fanskapet som försöker ta sig ut förbannad och tar fram en hammare."
"Jag använder en fånig röst när jag säger saker jag egentligen menar men inte vill säga. Det är inte det bästa karaktärsdraget man kan ha."
"I morse låg jag sked i tio minuter med ett gosedjur som jag låtsades vara en man."
"Nu väntar livet som servitris i celibat. Det känns som om någon har snott alla mina drömmar."
"Han har en underbar röst. Den är fyllig och lite hes som åttioprocentig mörk choklad med bitar av ingefära i."
"Men att få en bloggkommentar känns på något sätt som ett betydelsefullt ögonblick i mitt liv."
"Jag får en oemotståndlig lust att klämma åt om fläsket och säga något fånigt men jag måste stå emot den impulsen eftersom jag tror att det kan vara just sådana saker som har gjort att jag har varit singel i åratal."
"Det sägs att crack är beroendeframkallande, men vad är då bloggande?"
"Sedan dess har jag lärt mig att det är lite samma sak att välja en dejtingsajt enbart för att man har hört talas om den som att välja att åka till Irak på semester för att de pratar mycket om landet på tv."
"Det här är lika smärtsamt och meningslöst som en nunna som vaxar bikinilinjen."
"Problemet med att ljuga är, till skillnad från finnar, att de inte blir bättre ju längre man låter de vara. De blir värre. Mycket värre."
"All den integritet jag en gång hade ligger nu och ruttnar på en soptipp av snusk."
"Om alla män var chokladbitar i en fin chokladask skulle jag i normala fall ha valt likörfyllningsmannen eller den-där-stenhårda-kolan-som-du-tappar-en-plomb-av-mannen. Jag skulle välja den som jag trodde att ingen annan ville ha."

Det här är ingen bok för romantiska och pryda flickor utan det är en rapp och fräck bok om att hitta den rätte och det genom de mest otroliga metoder. Sarah Segeant börjar blogga om hennes uppdrag om att träffa den rätte. Ibland blir hon dock lite väl besatt av sin blogg och försöker frenetiskt att få upp besöksstatisktiken på olika sätt. Bokbloggare som jag är så finner jag det riktigt underhållande att läsa om hur glad hon blir över en kommentar. Vem blir inte det? :-)
När jag läste boken så skrattade jag vid ett flertal tillfällen och jag blev till och med lite tårögd vid ett tillfälle när jag läste boken och det tycker jag är ett bra betyg. Det finns även en fortsättning på boken som definitivt kommer att läsa. Frågan är: Blir det på engelska eller svenska?

Första meningen i boken: "Jag är singel."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥

Originaltitel: 50 ways to find a lover
Översättare: Helen Ljungmark
Förlag: Basil
Bandtyp: Danskt band
Utgiven: 201105
Antal sidor: 359
ISBN10: 919787874X
ISBN13: 9789197878746

Läs vad andra bloggare skrivit om den:
En bokcirkel för alla, Världen enligt Audrey Fenn, Malin the Writer, Bims blogg, Malins blog, Grubbelbubblan, Hyllan

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du gillar den! Uppföljaren kommer på svenska någon gång efter jul. Det är inte bestämt exakt när ännu, men troligtvis i mars. Ungefär ...

Helen Ljungmark
Förläggare på Basil

Cicci sa...

Ser fram emot att läsa uppföljaren! :-)

GrubbelBubblan sa...

Jag ser också fram emot en uppföljare! Visste inte att det fanns en. Så först blev jag, precis som vår kära Sarah, glad över den kommentar jag fick från dig Cicci. (Hur hittade du till min blogg btw?) Sen blev jag glad när jag då läste om att en fortsättning är på väg! 50 sätt att träffa den rätte står i min bokhylla. Och en särskilt plats ska sparas bredvid den för uppföljaren. Samtidigt ska jag hålla lite koll på din blogg här hädanefter. Den verkade kul och intressant :)

GrubbelBubblan sa...

Ah, såg nu också att du länkat till mig, tack du :D

klok som en bok sa...

Låter kul!

Anonym sa...

Haha! Den första meningen skulle jag kunnat ha haft i min bok ... :O
:)