söndag 4 april 2010

Postcard killers av Liza Marklund & James Patterson

Dessie Larsson arbetar som journalist på Aftonposten och får en dag ett vykort. Motivet på vykortet är Hötorget i Stockholm och med ett citat av Shakespeare på baksidan. Hon slänger vykortet men inser snart att det är från The Postcard killers som åker runt om i Europa och skär halsen av unga människor. Men innan de utför morden så skickar de alltid ett vykort till en journalist i landet. När de sedan har mördat så skickar de även en polaroidbild på offren till samma journalist.Jacob Kanon är mordutredare från New York som följer efter mördarna genom deras resa i Europa. Han har personliga skäl till att få fast dem. Hans dotter och hennes fästman var bland de första som blev mördade. Han kommer nu till Stockholm och tar kontakt med Dessie och de börjar samarbeta. Tillsammans är de snart hack i häl på mördarna.

Detta är ett samarbete mellan Liza Marklund och James Patterson. Jag har tidigare läst böcker av båda författarna och boken är helt klart en blandning mellan de båda enligt min mening. Så gillar man dessa författare så kommer man även att gilla den här boken. Boken var ok men ingen större höjdare. Godkänd med ett litet plus får den allt.

Reine Brynolfsson är uppläsare och det gör han bra. Men jag saknar dock Katarina Ewerlöf som brukar vara uppläsare till Liza Marklunds böcker. Får villigt erkänna att jag lyssnat på Liza Marklunds senaste böcker på grund av att det har varit Katarina som varit uppläsare.

Uppläsare: Reine Brynolfsson
Förlag: Piratförlaget
Bandtyp: CD-bok
Utgiven: 201001
ISBN10: 916422189X
ISBN13: 9789164221896

Inga kommentarer: