fredag 9 april 2010

Vyssan lull av Carin Gerhadsen

I en lägenhet i Stockholm hittas en kvinna och hennes två barn mördade. Halsarna är avskurna på dem. Den lilla familjen ligger tillsammans i sovrummet och det är blod överallt. Mördaren har inte lämnat några som helst spår efter sig. Hammarbypolisen är snabbt på plats och de börjar utreda morden. Kvinnan är från Filipinerna och har varit gift med en svensk man tidigare men är nu skild. Det visar sig snart att det funnits en annan man i hennes liv som dock är svår att hitta. Vid sidan av den hemska mordhistorien så har poliserna egna problem. En av kollegorna kommer inte till arbetet och det visar sig att han är försvunnen. Både spåren från mordutredningen och den försvunna kollegan leder kriminalkommissarien Conny Sjöberg till Arboga. Där även han har privata ärenden att ta tag i.

Vyssan lull är tredje boken i Hammarbyserien om kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans kollegor på Hammarby polisstation på Söder i Stockholm i centrum. Varje bok är en avslutande historia men jag tycker att man skall läsa dem i rätt ordning eftersom utöver varje fall är det en liten extra ”story” om poliserna på Hammarby polisstation. Carina Gerhardsen skrev färdigt alla tre böckerna innan hon lämnade in dem till förlaget. Hon håller just nu på att skriva färdig fjärde delen i Hammarbyserien.

Den här boken är minst lika bra som de båda andra böckerna. Den är en bok att sträckläsa/lyssna på. Uppläsare är Katarina Ewerlöf och hon är enligt min mening en av de bästa uppläsarna. Alltså en riktigt bra bok med en riktigt bra uppläsare, kan det bli bättre? Carina Gerhardsen är helt klart den nya deckardrottningen i Sverige just nu.
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Förlag: Ordfront Ljud AB
Bandtyp: CD-bok
Utgiven: 201003 
ISBN10: 9186223402
ISBN13: 9789186223403

1 kommentar:

boksnoken sa...

Ser fram emot att läsa den! Gillade de två första böckerna i serien.